Topclass
01:59
17-10-2018

Meedenkende partner en leverancier in totaalinrichting en ziekenhuisuitrusting

Topclass Care Furniture (Bonheiden) is als leverancier van ziekenhuisuitrusting en totaalinrichter-los meubilair niet alleen actief in de zorgsector –cafetaria inbegrepen, maar ook in de openbare sector.

“Steeds op maat van en binnen het budget van de klant”, onderstreept zaakvoerder Peter Stiers. “Ons aanbod omvat onder meer wandafwerking en raamdecoratie. Daarnaast beschikken wij over een ruim gamma los meubilair, dat we aanpassen aan de persoonlijke noden en gewenste sfeerbeleving. We zorgen graag voor een afgewerkt totaalplaatje, via onder meer uitgebreid en persoonlijk interieuradvies, werfbezoeken en advies in materiaal- en kleurkeuzes. Hierbij maken we ook gebruik van moodboards en 3D-voorbeelden.”

Desgewenst levert Topclass ook alle bijbehorende raam- en andere decoratie, van de grootste planten tot de kleinste kadertjes en kussens. “Wij houden vooral van die persoonlijke aanpak en geïndividualiseerde sfeerschepping. Vandaar ook dat we het liefst zelf alles op zijn plaats zetten bij onze klanten.”

Topclass
Topclass leverde en plaatste het los meubilair in de cafetaria van dienstencentrum Oosterveld in het Antwerpse parkdistrict Wilrijk.

Topclass ging in 1998 van start als meubelzaak, toegespitst op zit- en ligcomfort voor zowel woon- en zorgcentra als voor particulieren. “Via een uitgebreid gamma aan relaxmeubilair en zetelbedden groeiden we door naar de huidige collectie ziekenhuisuitrusting. Die bestaat uit mobiele operatietafels, stretchers, werkstoelen, relaxzetels en behandelingsstoelen, curalisers en mobilisers.” Doorheen die groei tot breed specialist in de zorgmarkt behield Topclass altijd het karakter van een familiebedrijf. “Met een sterk ondersteuningsteam op het vlak van administratie, logistiek en techniek, interieuradvies en creatie.”

Topclass
Topclass stond in voor de levering en plaatsing van los meubilair in de cafetaria van woonzorgcentrum Melgeshof in Merksem.

Gericht op twee markten
“Vandaag richten wij ons op twee niches. Naast ziekenhuisuitrusting gaat het om totaalinrichting voor de horeca, zorginstellingen en publieke ruimtes”, legt Stiers uit. “Niet alleen volgen onze interieurvormgevers projecten op van A tot Z, binnen het vooropgestelde budget streven wij naar een totale sfeerbeleving. Vanuit ecologisch standpunt denken wij bij renovaties ook graag mee over de recuperatie van het oude meubilair. Daarbij zijn herkleuring en herstoffering mogelijke oplossingen. Naast een puike afwerking vormt blijvende nazorg een centraal thema in onze aanpak.”

Intussen heeft Topclass al twintig jaar ervaring opgebouwd in de ziekenhuisuitrusting. “In die tijd zagen we mobiel opereren en een hoge flow in patiëntenbeweging uitgroeien tot kernthema’s. We spelen daarop in met een mooi aanbod passende producten, gericht op patiëntencomfort en ergonomisch en rendementverhogend werken. In het economische deel van het plaatje letten we sterk op return on investment voor onze klanten.” Later dit jaar brengt Topclass nieuwe versies uit van zijn mobiele en multidisciplinaire tafel voor operatiekwartieren en van zijn breed inzetbare bedzetel voor dagziekenhuizen.

Topclass

Sfeerbeleving en ‘well being’
Om vooraf een gekozen belevingssfeer te kunnen inplannen, vult Topclass het grondplan aan met een moodboard en/of 3D-beelden. Om tot de gewenste ‘look & feel’ te komen zet Topclass een bundeling van eigen en merkproducten, standaard- en maatwerk in. “Door deze aanpak zijn ontwerpen op verschillende prijsniveaus vlot haalbaar. Ongeacht het prijsniveau streven we ernaar om op een creatieve manier elk project een individueel karakter te geven. Een lichtstudie en kleuradvies zijn daarvan vaste onderdelen. Dit wordt versterkt door een nauwe samenwerking met diverse lokale en Europese ateliers, die soepel inspelen op de wensen van onze klanten en onze eigen technische en kwaliteitseisen.”

Voor de inhuizing staat altijd een ervaren eigen crew in, steeds volgens een vooraf doorgesproken draaiboek. “Indien nodig zorgen wij dat er een verhuislift beschikbaar is. Onze medewerkers monteren alle meubelen en zetten ze op hun definitieve plaats.”    


Topclass
Bruinbeekstraat 53
2820 BOSHEIDEN

T: +32 15 28 63 63
F: +32 15 28 63 64
E: info@topclass-mechelen.be
W: www.topclass-mechelen.be

Tekst: Koen Mortelmans   Beeld: Topclass

Bouwen aan de Zorg partners

Digitale WoonassistentUitbreiding verkoopteam