Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Medische inrichting

‘Mensen moeten zich meer gast dan patiënt voelen’

Naast een scherm van Silentia kun je je aan zee wanen. (Beeld: Silentia).

Tekst | Willem de Volder

Beeld | Silentia

6 december 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

“Een klinische inrichting mag best een warme sfeer uitstralen. En zeker zo belangrijk: het meubilair op een dagbehandeling, bij de fysio en/of Spoedeisende Hulp moet ook comfortabel zijn.”

Die stelling onderbouwt Joris van Campenhout, directeur van Medifix in Udenhout, met een ruime collectie behandelbanken, bijpassende separatieschermen, medicijnkasten en cows (computers on wheels). Allemaal van merken in het hogere segment. “Je bent al ziek en dan is een omgeving waarin comfort en een sfeer waarin je je een beetje thuis voelt meer dan wenselijk. Onze ervaring is dat met onze productrange mensen zich meer gast dan patiënt voelen. Dat gevoel draagt bij aan de gemoedsrust en het welbevinden op bijvoorbeeld een dagbehandeling, bij de fysiotherapeut en/of op een Spoedeisende Hulp van een ziekenhuis.”

Behalve op de genoemde aspecten, wijst Van Campenhout op het belang van maatwerk. Als voorbeelden komen de behandelbanken en -stoelen ter sprake. “Functionaliteit, hygiëne en veiligheid in combinatie met een warme kleurstelling. Het is slechts één voorbeeld, want deze ontwikkelingen en denkwijze zijn ook van toepassing op de separatieschermen Story Panels, Art Panels en Photo Panels van Silentia. Namen die al veel zeggen over de eigen inbreng van de gebruiker, want elke Panel kan een persoonlijk gekozen afbeelding dragen.” Onder meer voorbeelden van Panels op kinderafdelingen heeft het team van Medifix volop voorhanden. “Het is daar waar menig fleurige kleur of aansprekende personage een Panel siert en de sfeer wat minder klinisch maakt”, zegt Van Campenhout, die er aan toevoegt dat comfort, veiligheid, privacy en hygiëne kernwaarden zijn in het assortiment van Medifix. En dat met merken van partners zoals Novak M, BMB Medical, Pharmasafe, Insausti en, zoals reeds genoemd, Silentia.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details