Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Met hygiënische rubber vloerbedekkingen gezond worden en gezond blijven

Met hygiënische rubber vloerbedekkingen gezond worden en gezond blijven

Veiligheid is bijzonder belangrijk in de gezondheidszorg. Daarom heeft nora duurzame rubber vloerbedekkingen van emissiearme materialen ontwikkeld die sterk en eenvoudig te reinigen zijn en dat permanent zonder coating.

Duurzame rubber vloerbedekking met veel voordelen

Voor ziekenhuizen spelen de kwaliteit en het onderhoud op de lange termijn een belangrijke rol. In nauwe samenwerking met ziekenhuizen en architecten wordt bewust gekozen voor de rubber vloerbedekkingen van nora, die gecertificeerd zijn met Cradle-to-Cradle Silver, het Finse M1 en het Duitse Blauwe Engel ecolabel. De combinatie van deze ecolabels bevestigt de uitstekende kwaliteit, duurzaamheid en toont de geur- én inhoudsstoffen van materialen aan, wat van belang is voor het milieu én de gezondheid. 

Lage exploitatiekostenzijn van groot belang

Voordelen van nora rubber vloerbedekkingen zijn een goede reinigbaarheid – bestand tegen oppervlaktedesinfectiemiddelen – een lange levensduur en ruimteoverschrijdende inrichtingsoplossingen. De aantrekkelijke rubber vloerbedekkingen van nora zijn de eerste keuze bij de inrichting van ziekenhuizen. Ze bieden niet alleen een aantrekkelijk design, maar ook alle technische eigenschappen die ziekenhuizen nodig hebben voor hun dagelijkse werk.

PVC-vrij en geen weekmakers

Nora rubber vloerbedekkingen zijn extreem duurzaam en slijtvast, wat resulteert in een lange levensduur. Het vereist geen coating of was, noch bevat het PVC, weekmakers (ftlaten) of halogenen (bijvoorbeeld chloor). Omdat ze geen PVC bevatten, zullen nora rubber vloerbedekkingen gegarandeerd geen zoutzuur, dioxines of furanen genereren in geval van brand. Hierdoor zijn ze niet alleen milieuvriendelijk maar ook veilig en blijven ze na het leggen maatvast en krimpen ze niet. De producten van nora zijn CO2-neutraal, garanderen een gezond binnenklimaat en werden al in 2006 onderscheiden met het milieu keurmerk ‘De Blauwe
Engel’.­­ Perfect voor een omgeving waarin je snel weer gezond wordt.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details