Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Thema's

“Met oog op veiligheid is een grote efficiëntieslag gemaakt”

schell_keyvisual_sscgia_dt_a4-kopieren

2 maart 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Voor ziekenhuizen als ZGT (Ziekenhuis Groep Twente) in Almelo en Hengelo is de veiligheid van drinkwater een grote prioriteit. Het veiligstellen van de drinkwaterhygiëne vraagt veel aandacht en zorgt vaak voor hoge exploitatiekosten. Dankzij de SSC Bluetooth®-module (SSC = Schell Single Control) met Bluetooth® Smart Technology van de Duitse armaturenspecialist Schell heeft ZGT het afgelopen jaar een oplossing gevonden voor eenvoudiger beheer van de drinkwaterkwaliteit en efficiënt gebruik van water, met lagere onderhoudskosten.

Enkele jaren terug werd bij ZGT een belangrijke stap gezet in de legionellapreventie door het online logboek UCARE4 van legionella-adviseur Xigna in te zetten. Het handmatige beheer van de installaties bleef een tijdrovende taak. Met de SSC Bluetooth®-module kan de gebouwbeheerder de instellingen en het beheer van de armaturen eenvoudig via een app regelen. G. Wessels, gebouwbeheerder bij ZGT licht de keuze toe: “Als ruimtes langere tijd onbezet zijn, wordt weinig water gebruikt. Het grote voordeel van de SSC Bluetooth®-module is dat we nu zelf geen handmatige spoelacties hoeven uit te voeren en ons alsnog verzekerd weten van een continue waterkwaliteit. Alle spoelgegevens van alle kranen zijn overzichtelijk terug te vinden in één Excel-formulier. Het logboek hoeven we dus niet meer bij te houden. Ons drinkwaterbeheer is veiliger geworden, maar biedt nog meer voordelen zoals efficiëntie en een zichtbare kostenverlaging.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details