Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
‘Met vraaggestuurd ventileren zijn de veiligheid en een comfortabel binnenklimaat gewaarborgd’
De ClimaRad Sensa H2X in de gemeenschappelijke ruimtes van Klepperwei.

‘Met vraaggestuurd ventileren zijn de veiligheid en een comfortabel binnenklimaat gewaarborgd’

Opdrachtgever Argos Zorggroep heeft voor de vervangende nieuwbouw van zorgproject Klepperwei opnieuw gekozen voor het Care Concept, waar ClimaRad onderdeel van is met haar decentrale klimaatoplossingen. De locatie is een warm thuis geworden voor ouderen met dementie en ouderen die, samen of alleen, zelfstandig willen blijven wonen met zorg aan huis. In het verleden heeft Argos Zorggroep al ervaring opgedaan met het ClimaRad systeem, onder andere bij zorginstelling Breede Vliet te Hoogvliet. 

Zowel de zorgkamers als de gemeenschappelijke ruimtes zijn voorzien van ClimaRad Sensa H2X ventilatie-units met warmteterugwinning. Deze units zijn uitgerust met Modbus modules ten behoeve van het geïnstalleerde Priva gebouwbeheersysteem, zodat de units op afstand kunnen worden gevolgd, eventuele bijzonderheden kunnen worden uitgelezen en voldaan kan worden aan de individuele behoeftes van bewoners en medewerkers. De Sensa H2X unit is een goede combinatie met de vloerverwarming die in het zorggebouw is toegepast. 

B-Fan afzuigcomponent ventileert o.b.v. vocht en aanwezigheid

Decentrale ventilatie van ClimaRad betekent een gezond en comfortabel binnenklimaat, dat automatisch per ruimte geregeld wordt op basis van verschillende sensoren als CO2, luchtvochtigheid en binnen- en buitentemperatuur. De Sensa units zijn draadloos verbonden met de afzuigventilatoren in de ‘natte ruimtes’, zodat toevoer en afvoer van lucht overal in balans zijn. 

Vraaggestuurd ventileren per ruimte is van groot belang in de zorg, omdat op deze manier veiligheid en comfort worden gewaarborgd: lucht wordt niet verspreid via verschillende ruimtes en is altijd voorverwarmd. De installatie draagt daarnaast bij aan de toekomstbestendigheid van de nieuwbouw. Wanneer de functie van het pand verandert, blijft het flexibel indeelbaar.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details