Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Productinformatie

‘Meubilair heeft positieve weerslag op beleving en sfeer’

Gunaco Furniture van Gunther De Moor levert al 25 jaar meubilair aan de zorgsector. Maar ook in de horeca- en de begrafeniswereld is Gunaco gekend.

Curon_bvba_DSC4595_20180914 kopiëren
Interieur in opdracht van Curon, ontwikkelaar van residentiele bouwprojecten.

Tekst | Tekst: Willem de Volder | Beeld: Gunaco

26 februari 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Aansprekende referenties in Vlaanderen, Wallonië en Nederland zijn het bewijs van meedenken met de klant en het leveren van kwalitatief hoogwaardig meubilair.

“Meubilair bepaalt de sfeer van zorginstelling of bedrijf.” Het heeft, volgens De Moor, ook ‘een aandeel in de beleving’. Is dat in de zorgsector het welbevinden van bewoners/patiënten, personeel of bezoek, in de horeca kan de juiste inrichting het verschil maken tussen een langer of korter verblijf. “Een weloverwogen keuze bepaalt het verschil in alle sectoren,” weet
De Moor uit ervaring.

De Moor beschikt in Kapellen over een showroom met drie magazijnen, totaal zo’n drieduizend vierkante meter. “Als de klant zijn of haar keuze heeft gemaakt, kunnen we snel uit stock leveren,” zegt de zaakvoerder. Als inspiratiebron voor de zorgsector verwijst hij naar de catalogus. Daarin wordt al het meubilair voor de zorgsector uitgebreid gepresenteerd. “We voorzien woonkamers, eetruimtes en vergaderzalen voor onder meer het personeel van passend meubilair.” Hij licht er de ‘vingerproof-tafel’ uit. “De grote tafelbladen zijn voorzien van een speciaal blad waardoor er na de maaltijd of een vergadering geen vette vingers achterblijven.”

Ook de terrasmeubelen van De Moor vinden veelvuldig de weg naar de zorgsector. De horeca is er eveneens van gecharmeerd. “Onze kunststofbanken zijn van ‘recyclage materiaal’. Milieuverantwoord en duurzaam.” De Moor geeft aan dat de banken, in velerlei gedaanten, bestand zijn tegen alle weersomstandigheden en vriendelijk zijn in onderhoud. Als voorbeeld noemt De Moor de Knokke ML-zitbank, die is vervaardigd uit een stalen constructie met daarop een zitting en leuning van profielen van gerecycleerde kunststof. Een ontwerp dat herinneringen oproept aan oude houten treinbanken. Opmerkelijk is de tafel met daarin een draadloos oplaadpunt voor de mobiele telefoon en/of een aansluiting voor een kabel waardoor er direct contact is met de wifi. De leveringen in alle sectoren waarin Gunaco actief is, komen uit stock maar ook maatwerk kan geleverd worden.

De Moor bepaalt in eigen huis waar en door wie de meubelen worden geproduceerd. Dat vertaalt zich niet alleen in een verrassende collectie maar vooral in een concurrerende prijs. Belangrijk in de zaakvoering noemt De Moor ‘rechtstreekse leveringen zonder tussenpersonen’, zoals importeur, groothandel of verdeler. “Vanaf het eerste moment hebben we controle over de kwaliteit. Door deze ‘eigen’ productie zijn er altijd grote aantallen in voorraad zodat de klant is verzekerd van een snelle levering.”    


Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details