Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Woonzorg & Verpleeghuizen

Meubilair op maat en in kleur

Careline-1_0001
Bank in de kleur van de verdieping.

Tekst | Tekst | Tjerk van Duinen Beeld | Careline

24 november 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Het meubilair voor de drie zorgtorens van De Stadstuin is gemaakt en geleverd door Careline BV uit Maasdijk. Dit familiebedrijf heeft zich volledig toegelegd op het inrichten van zorginstellingen. Careline won de tender op prijs en met meubelen uit eigen productie. “Tegen een eerlijk prijs en zonder concessies te doen aan kwaliteit.”

De levering voor opdrachtgever Saffier bestond uit 120 kledingkasten, 114 tafels voor de eet- en woonkamers, bureautafels voor de kantoren, banken en een groot aantal stoelen. In overleg met het ontwerpteam en stofleverancier Artimo zijn ook de gordijnen op maat gemaakt. “Als je alles zelf maakt, heb je controle over de kwaliteit en prijs”, vertelt Jakob Besley, general manager van Careline. “Dan kun je voor de kasten van IKEA kiezen, zoals eerst het plan was, maar dan ben je weken aan het monteren. Onze uiterst solide kledingkasten met hang- en legvakken zijn kant-en-klaar en veel meer geschikt voor de zorg.”

Robuuste stoel plus tafel.

Kleurpalet 

Tafels voor de woon- en eetkamers zijn aangepaste modellen met verstevigde pootverbindingen en krasvast HPL-blad. Besley: “Deze komen uit onze eigen fabriek, net als de stoelen die in samenspraak met de architect zijn gemaakt. Elke verdieping in de drie gebouwen heeft een eigen kleur; de bekleding van de zitting en rugleuning heeft een daarop aangepaste tint. Zithoogte, leuningvorm en constructie zijn toegespitst op de zorg. Dat betekent onder meer dat ze aanschuifbestendig zijn en een kunstlederen zitting hebben die wat betreft belasting en slijtage een veelvoud aankan van reguliere bekleding.”

Careline is niet alleen producent en leverancier van zorgmeubilair. “We hebben een enorme ervaring op dit gebied en kunnen opdrachtgever en architect in elke fase ook adviseren over product- en materiaalkeuzes. De Stadstuin toont weer dat we ook een partij zijn die solide werk levert voor scherpe prijzen.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details