Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Missiemanager Coen de Hoop:  ‘We moeten de gebruikers  laten zien dat er nog zoveel   meer mogelijk is’

Missiemanager Coen de Hoop: ‘We moeten de gebruikers laten zien dat er nog zoveel meer mogelijk is’

Op zijn visitekaartje staat marketingmanager, maar eigenlijk is missiemanager een betere aanduiding voor Coen de Hoop. Een man met een missie, sinds vijf jaar in dienst bij Knauf. En zijn missie luidt: mensen met andere ogen naar gebouwen laten kijken. De kern van de nieuwe koers van Knauf is Creating Room for Living.

“Bij Knauf vinden wij dat iedereen een ideale omgeving verdient om in te wonen, te verblijven of te werken”, steekt Coen De Hoop van wal. “En een omgeving is pas ideaal als hij is afgestemd op de behoefte van de gebruiker. Want of je nu voor langere of kortere tijd in een gebouw bent, je verblijft en werkt er het prettigst als het is afgestemd op wat je er wilt doen en bereiken.”

Andere benadering
“Als industrie moeten we naar die wensen luisteren”, vindt De Hoop. “Want onze producten hebben invloed op de omgeving van mensen. En die reikt verder dan de kleur tegels in de badkamer. Dat vraagt een andere benadering, en aandacht. Nu staan onze methodes en materialen te vaak centraal en vergeten we te vragen wat de gebruiker van het gebouw verwacht en graag wil. Er wordt vaak gekozen voor de standaardoplossing. Maar er zijn diverse oplossingen mogelijk die passen bij de wensen van verschillende mensen. De een wil nu eenmaal een budgetvriendelijke oplossing, terwijl een ander gaat voor optimale zekerheid en daar best extra voor wil betalen.”

Gebruikers bewust maken van keuzes
“Gebruikers beseffen niet dat ze iets te kiezen hebben of wat de voor- en nadelen zijn van verschillende keuzes. Ze onderschatten de rol van afbouwmaterialen”, vertelt De Hoop. “Neem nou een ruimte met een harde vloer, gladde wanden en zonder gordijnen. Nogal wat woonkamers, kantoren en ruimtes in scholen en zorginstellingen zien er zo uit. Wanneer je vertelt dat je door een andere materiaalkeuze de akoestische eigenschappen van de ruimte sterk verbetert zodat de galm verdwijnt, zie je mensen denken: waarom wist ik dat niet? Ik vind dan ook dat we mensen bewust moeten maken van de keuzes die ze hebben om een ideale omgeving te creëren. De wensen van gebruikers centraal stellen, dat is de missie achter ‘Creating Room for Living’.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details