Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Mobiele pre- en postoperatiezetels

Mobiele pre- en postoperatiezetels

Zorgbehoevende patiënten die wachten op een ingreep hoeven niet in een klassiek ziekenhuisbed te gaan liggen, maar kunnen plaatsnemen in de comfortabele mobiele zetels van Haelvoet. 

“AZ Vesalius is al jaren klant bij ons. We hadden in het verleden ook al bedden, nachttafels en bezoekersstoelen geleverd voor het voormalige medisch centrum. Het grootste deel is mee verhuisd naar het nieuwe medisch centrum. Daarnaast is een deel van de bedden vervangen door comfortabele transportzetels”, legt accountmanager Philippe Commeyne uit. “Het was aan ons om een kwalitatieve oplossing te voorzien. Uiteindelijk is er geopteerd voor Avento-zetels met een aangepaste bekleding (achttien stuks in totaal), in een tint die perfect aansluit bij de donkergrijze kleur van de nachttafels en bedpanelen.”

Het medisch centrum blinkt niet alleen uit in zorgtechnisch opzicht, maar maakt evenzeer het verschil met zijn aangename look-and-feel.

De Avento is in zekere zin de geavanceerde versie van de Fero-zetel, die in heel wat Belgische ziekenhuizen terug te vinden is. Hij is verkrijgbaar in vier versies, maar op basis van enkele praktijktesten viel de keuze op het topmodel, aldus Commeyne. “De Avento-zetels in het nieuwe medisch centrum zijn elektrisch verstelbaar in de hoogte (van 53 tot 83 centimeter met behulp van handbediening, inclusief rug- en knieverstelling) en uitgerust met zeer goede wielen met richtingsfixatie, een centrale rem en een batterij. Ze blinken met andere woorden uit op het vlak van zit- en rijcomfort en bevatten alle functionaliteiten van een elektrisch ziekenhuisbed. Bovendien kreeg AZ Vesalius zes jaar garantie op de elektrische componenten en vijftien jaar garantie op de constructie.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details