Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Modulair en duurzaam bouwen. Hout als basis voor ‘transparante gezonde woningen’

Modulair en duurzaam bouwen. Hout als basis voor ‘transparante gezonde woningen’

De ambitieuze aanpak van Woodstock Real Estate vertaalt zich niet alleen in gezonde modulaire houten bouw voor zorginstellingen, maar ook in (zorg)woningen voor senioren, alleenstaanden en starters. Hans Pepers en Duzan Doepel belichten hun aanpak en tonen respect voor onze leefomgeving.

Het aanbod bevat ook deze vakantie- en/of zorgwoningen.

‘Modulair bouwen op natuurlijke basis’, ‘CO2-neutraal’ en ‘de basis voor een energietransitie’. Het zijn geen loze kreten van beide heren. Het is ontkiemd in de Zuid-Afrikaanse achtergrond van Doepel. Hij weet als geen ander dat ‘integraal duurzaam bouwen’ noodzaak is als we respect hebben voor onze leefomgeving. Maar wat hij in een westerse wereld tevens ervoer, is dat welvaart een nauwe connectie heeft met techniek. “In onder meer Zuid-Afrika werd met minder techniek hetzelfde comfort en een heel duurzaam resultaat bereikt.” Het is de vertaalslag waar de modulaire, houten wooneenheden van Woodstock Real Estate op zijn gestoeld. “We maken gebruik van circulaire grondstoffen waardoor we architectonisch maar ook sociaal een hoog bouw- en verblijfsniveau bereiken.” Een werkwijze die Doepel twintig jaar geleden vanuit zijn geboorteland al meenam naar Nederland.

Eén van de woningtypen: Stadsblok.

Het Dorp

‘Bio based’, verwijst naar de houten bouw, die hij samen met medepartner bij Woodstock Eline Strijkers en hun team binnen architectenbureau DoepelStrijkers in Rotterdam ontwerpt. Tijdens het gesprek wordt snel duidelijk dat de expertise van DoepelStrijkers en Pepers complementair zijn. Het architectenteam staat garant voor een bijzondere kijk op modulair bouwen en etaleert in hun ontwerpen toekomstgerichte zienswijzen op een natuurlijke basis. Pepers heeft een zorgachtergrond en weet wat er in de sector qua ruimte en bouw wordt verlangd. Hij was betrokken bij de transformatie van Het Dorp in Arnhem, bekend van de tv-actie van Mies Bouwman. “In Het Dorp lagen na vijftig jaar nieuwe plannen voor een Academy en revalidatie-eenheden gekoppeld aan een gebiedsontwikkeling. Uit de architectenselectie kwam DoepelStrijkers glansrijk naar voren. De architecten stelden een ander type wooncomplex voor met de focus op de gebruiker en haar revalidatie.” De connectie binnen de opdracht in Het Dorp markeerde de oorsprong van de samenwerking binnen Woodstock Real Estate.

Doepel gaat wat dieper in op de techniek, belicht het circulaire principe binnen ‘hun’ modulaire bouw, gaat in op de geveltypen HSB en CLT en geeft aan dat de bouw in al zijn facetten duurzaam is. Toepassingen zoals tilliften en andere hulpmiddelen vinden in de woningen aan het plafond een veilige plek. Flexibiliteit en transparantie zijn binnen de Woodstock-aanpak een groot goed. Eerstgenoemde wordt duidelijk als Doepel en Pepers de verschillende woningtypen en de daaraan gekoppelde doelgroepen belichten. Transparantie komt tot uiting in het gebruik van grote glazen puien. Koppel daaraan de gezamenlijke ruimten die het sociale karakter van de wooneenheden een extra dimensie geven. Wat betreft de woningtypen levert Woodstock Real Estate maatwerk met diverse keuzemogelijkheden, van een basic serie en een Powerhouse tot portiek-, veranda-, meergezins- en zorgwoningen. Steeds wordt het beeld bepaald door de speelse maar ook architectonisch strakke ‘latjes’-constructie in combinatie met veel glas. “Ademende houten gebouwen”, zegt Doepel. Hij verwijst naar een uitspraak van Mathew Voila van Arup. ‘Door een miljoen woningen niet van beton te bouwen maar van hout, wordt 55 miljoen aan CO2-uitstoot gewonnen’.

Flexibiliteit en snelheid

Grondgebonden, gestapeld, platte of puntdaken, Woodstock Real Estate heeft het in het woningassortiment. Flexibiliteit en snelheid zijn de karaktereigenschappen van de opvolging van opdrachten. “In de werkplaatsen verdeeld over Nederland en in België bij AJM international, vindt de prefabricage plaats. Het zorgt ervoor dat op de bouwplaats alles in no-time in elkaar kan worden gezet en, indien vereist, kan worden ingericht. Doepel wijst op de veranda’s die de woningen verrijken maar ook op het sociale karakter door de openheid en het delen van gemeenschappelijke ruimten. Door mee en vooruit te denken met de opdrachtgever en de duidelijke visie van de verantwoordelijken van Woodstock Real Estate wordt er niet alleen duurzaam, vakkundig en snel een project gerealiseerd. De aanpak vertaalt zich naast duurzaam ook in een scherpe prijsstelling en dat van ontwerp tot realisatie. 

Projecten die op dit moment in uitvoering zijn: 50 woningen in Brainport Smart
District te Helmond, een zorgcomplex met 26 woningen te Stramproy, woonzorgeenheden voor Vraagplus in Huissen, diverse ontwikkelingen ten aanzien van recreatiewoningen en mantelzorgwoningen of meergezinswoningen voor particulieren (als product) in Nederland en België.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details