Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Modulair gebouw met volledige hybride OK van Tergooi MC geveild
V.l.n.r.: Jeroen van Dam (manager afdeling Klinische Fysica en medische Techniek bij Tergooi MC), Lloyd Klaassen (Managing Director bij BMA) en Jeroen Verbunt (klinisch fysicus/medisch specialistisch manager bij Tergooi MC).

Modulair gebouw met volledige hybride OK van Tergooi MC geveild

Doordat de twee Tergooi MC vestigingen van Blaricum en Hilversum verhuisden naar de nieuwbouw in Hilversum, kwam de tijdelijke, hybride operatiekamer beschikbaar. Omdat Tergooi MC circulariteit hoog in het vaandel heeft staan, besloot men BMA een veiling te laten organiseren. BMA is een veilinghuis dat zich heeft toegelegd op het veilen van gebruikte, medische apparatuur. De hybride OK die onder de hamer ging, bestond onder andere uit een Philips Allura Xper FD20, maar ook de gehele inventaris en het modulaire gebouw. Zelfs de bloeddrukmeters en scalpels werden geveild. 

De hybride OK.

Keuze voor veilen

Jeroen van Dam, manager van de afdeling ­Klinische Fysica en Medische Techniek van het Tergooi MC meldt: “Deze 7 jaar oude, hybride OK krijgt nu (inclusief het röntgentoestel) elders een nieuw leven. We hebben bewust gekozen voor BMA, want deze specialist veilt niet alleen, maar neemt ons ook alle zorgen qua logistiek uit handen. Men heeft de netto-opbrengst bijna verdubbeld ten opzichte van de biedingen die we zelf al hadden gekregen. En daar zijn we erg content mee.”

Patiënten data 

Lloyd Klaassen, Managing Director bij BMA brengt nog een belangrijk punt naar voren: “We zijn gecertificeerd om ziekenhuizen alle zorg voor de verkoop van gebruikte, medische apparatuur uit handen te nemen. Dat houdt in dat we alles zorgvuldig desinfecteren, demonteren en klaarmaken voor veilig transport. Alle, vaak digitale apparaten worden opgeschoond en krijgen weer de oorspronkelijke fabrieksinstellingen. Volledig AVG-proof. Straks brengen de hiervoor benodigde 18 trailers de OK naar een nieuw leven elders.”

Deze veilingen zorgen er in toenemende mate voor dat ziekenhuizen hun soms grote voorraad van niet meer in gebruik zijnde apparatuur duurzaam laten hergebruiken en te gelde kunnen maken. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details