Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Nieuws

Moments deelt expertise op M-Academy

af-fotografie_af17422kopie

2 juli 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Met de ‘Creating Hospitality’-aanpak streven we vanuit onze expertise in zorgmeubilair naar een nieuwe vorm van woonzorg. Zorg moet comfort bieden, innovatief zijn en inzetten op beleving. Op de M-academy studiedagen zetten we dat samen met andere experten extra in de verf.

Een gastvrije zorgomgeving creëren
In meer dan 80 jaar heeft Moments een grote expertise opgebouwd in het ontwerpen en produceren van zorgmeubilair. Door onze nauwe contacten met de sector weten we ook perfect wat er leeft en beweegt. Die kennis gebruiken we vandaag voor het ontwikkelen van interieurconcepten die afgestemd zijn op de noden van de bewoners van een woonzorgcentrum, het verzorgend personeel én de bezoekers. Een comfortabele, esthetische en gastvrije zorgomgeving creëren – Creating Hospitality – daar draait het om.

M-Academy

Expertise delen
Vanuit onze expertise, de voeling met de markt en het inzicht in de behoeftes van de mensen in de woonzorg organiseren we regelmatig momenten waarop we experten uit de sector uitnodigen om hun kennis te delen. Speciaal daarvoor hebben we de M-academy opgericht. Op deze studiedagen behandelen we topics die de zorgsector kunnen inspireren. We bespreken er boeiende cases en tendensen, en stellen er opmerkelijke innovaties voor.

M-Academy

Studiedag rond dementie “BeZin voor je begint”
Een van onze meest recente studiedagen ging over dementie. Samen met Ilse De Cauwer van co-thinking care schenen we een licht op de uitdagingen en oplossingen voor een gastvrije dementievriendelijke zorgomgeving. We bekeken de dag door de ogen van een bewoner in een woonzorgcentrum voor personen met dementie. Na een introductie over de essentie van dementie en de impact van architectuur en zorgomgeving op de zorg volgde een ‘fingerfoodbeleving’. Tijdens korte workshops deelden de experten nadien hun kennis over de uitdagingen en mogelijke oplossingen rond akoestiek, geur, kleur- en materiaalkeuze, verlichting en multi-sensorische innovaties. Een leerrijke ervaring die de aanwezigen een ruimer inzicht in de zintuiglijke uitdagingen bij dementie bood en praktische tips aanreikten.

Wilt u ook deelnemen aan een M-academy studiedag? Contacteer ons en we houden u op de hoogte van het programma.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details