Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Mooie, praktische en zeer duurzame meubelstof uit 100% gerecycled materiaal

Mooie, praktische en zeer duurzame meubelstof uit 100% gerecycled materiaal

VerdEco is een duurzame stof die verkrijgbaar is in 35 tinten, met een rijke mix van melangekleuren. VerdEco is niet alleen duurzaam, maar ook gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Daarnaast is er geen water gebruikt bij de productie.

De collectie is gemaakt van pre-consumer textielafval; bijproducten van vezels, garens en weefsels. Deze afvalproducten worden verzameld en mechanisch gerecycled tot korrels, die vervolgens opnieuw worden gesponnen tot garen, geweven, gecontroleerd op kwaliteit en in gerecyclede verpakkingen worden verzonden. Cruciaal is dat het productieproces geen water gebruikt, waarbij nieuwe garenkleuren zorgvuldig worden samengesteld uit gerecyclede vezels en worden gecontroleerd op consistentie door de fabriek.

Aanzienlijke water- en energiebesparingen

Als watervrije stof is VerdEco natuurlijk ook vrij van chemicaliën en verbruikt het aanzienlijk minder energie bij de productie dan conventionele meubelstof. Bij het stofferen van een driezitsbank in VerdEco wordt gemiddeld 250 liter water bespaard. Dit cijfer geeft de normale gemiddelde hoeveelheid water weer die wordt verbruikt met een meubelstof die wordt gebruikt om een ​​standaard driezitsbank te bekleden. Op schaal zijn de water- en energiebesparingen die beschikbaar zijn door voor VerdEco te kiezen, op zijn zachtst gezegd aanzienlijk voor meubelfabrikanten.

VerdEco is verkrijgbaar in 35 tinten, met een rijke mix van melangekleuren.

Brandvertragend

Wat de prestatiekenmerken betreft, is VerdEco onafscheidelijk verbonden aan Crib 5 en IMO, zonder dat er een back-coating nodig is om aan deze brandvertragende normen te voldoen. Om te voldoen aan alle duurzame aspecten, is VerdEco echter niet behandeld zoals de meeste andere zachte stoffen in het Agua-assortiment. Het is daarom belangrijk om in gedachten te houden dat VerdEco niet waterdicht, vlekbestendig of antimicrobieel is, zoals bij de standaard collectie van Agua Fabrics.

VerdEco is, afgezien van zijn gerecycleerde en watervrije eigenschappen, een mooie, praktische en zeer duurzame stof die perfect past in het steeds groter wordende assortiment van Vyva Fabrics.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details