Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Multifunctionele zorgwagen krijgt kleur
Jakob Besley (r) en zijn broer Chanan runnen samen Careline in Nederland.

Multifunctionele zorgwagen krijgt kleur

Van pittig rood tot klassieke houtlook

Het van oorsprong Duitse bedrijf Careline BV is sinds 2016 ook actief in Nederland. Het bedrijf richt zich met name op inrichtingsconcepten voor zorginstellingen. Het gedreven team verzorgt de volledige inrichting, met oog voor design maar zonder concessies te doen aan de gestelde functionele eisen. Careline vernieuwde onlangs haar productrange MEDICART. Nu passen de zorgwagens nog beter in het door haar ontworpen interieur.

Veelzijdig in gebruik: de MEDICART wagen is ook als nachtkastje te gebruiken.

De MEDICART wordt voor vele toepassingen ingezet. Te denken valt aan documentopslag of infectiepreventie, maar de zorgwagens zijn ook vaak te zien als linnenwagens. Juist door de brede inzetbaarheid valt het product niet weg te denken uit welke zorginstelling dan ook. Het uiterlijk van dergelijke producten is dan ook van groot belang. Careline zorgt met de nieuwe range MEDICART dat de wagens onderdeel worden van
het totale interieur. 

Careline draagt zorgt voor de volledige, sfeervolle inrichting.

Design

“De multifunctionele toepasbaarheid van deze wagens vraagt wel om design”, zegt Jakob Besley, salesmanager bij Careline. “Het is het mooist als zoiets meeloopt met de rest van de omgeving. Juist daarom bieden wij een enorme range van deze wagens aan. Niet alleen zijn er diverse modellen, variërend in hoogte en breedte, ook bieden we een enorm aantal verschillende kleuren aan.” De MEDICART is inderdaad verkrijgbaar van pittig rood of oranje tot een klassieke houtlook. Bovendien is ze niet alleen verkrijgbaar als verpleegwagen, maar ook als medicijn-, documenten- of stationswagen. Voor elk doel is een passende uitrusting beschikbaar. Voor de opslag van documenten kunnen de karren worden voorzien van een afsluitbaar deurtje en/of lade in diverse grootte. Als de wagen gebruikt wordt voor medicijnen, dan kan ook gebruik gemaakt worden van verschillende uittrekelementen of modulaire oplossingen met manden en schalen. Besley: “Vaak worden deze karren ook gebruikt als preventiewagen. Zo staat altijd een kar paraat die bij een infectieuitbraak direct gebruikt kan worden, met benodigdheden zoals desinfectiemiddel, mondmaskers en handschoenen. Het is mooi als een kar dan passend is bij het interieur, zodat het oogt als één geheel.” 

Naast de MEDICART wagens biedt Careline ook zorgmeubilair op maat, evenals keukens.

Praktisch

Doordat de karren koppelbaar zijn, is het ook een ideale oplossing voor vervoer van linnengoed. “Door twee karren te koppelen, kun je tegelijkertijd schoon en vuil linnengoed vervoeren. Op het moment dat je het vuile goed wilt afvoeren, kun je de kar loskoppelen. Je kunt dan met een kleinere, handzamere kar naar de wasserette. Dat werkt natuurlijk veel prettiger”, vervolgt Besley.

Careline onderscheidt zich volgens Besley van andere inrichters door drie sterke, eigen productlijnen. Daarmee draagt ze zorg voor de volledige inrichting van, met name, verpleeghuizen. “Van woonkamer tot verpleegkamer, nisjes en algemene ruimtes zoals kantoren en brasserieën: we richten het volledig in. Met keukens, zorgmeubilair en onze multifunctionele MEDICART wagens, alles uit eigen fabriek, zorgen we voor een smaakvol interieur op maat.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details