Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Nederland tweede  thuismarkt voor EVW

Nederland tweede thuismarkt voor EVW

De elektrische installatie van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) te Goes onderging recent een grondige upgrade om voorbereid te zijn op de verwachte hogere vermogensafname in de toekomst. Dit werd gerealiseerd door het Belgische bedrijf E. VAN WINGEN NV (EVW), dat energieoplossingen met diesel- en gasmotoren levert. Alles draait daarbij om energie en energie-efficiëntie, vaak toegepast in prestigieuze projecten waar zowel de noodstroomvoeding, warmtekrachtkoppeling en de energiesturing door EVW worden geleverd.

Voor EVW was dit het eerste project in de zorgsector in Nederland. De eerdere projecten in Nederland, zoals de installatie van de noodstroominstallatie in het gloednieuwe Internationale Strafhof (ICC) in Den Haag, overtuigden het Facility Management van het ADRZ in Goes ervan dat EVW – al tientallen jaren marktleider in de Vlaamse zorgsector – alles in huis heeft om hun uitbreidingsproject te helpen slagen. Hiermee werd de grens in de verzorgingssector voor EVW verlegd naar Nederland.

Aanpak
EVW weet dat de klant tegenwoordig een totaaloplossing verwacht. Het uitgebreide standaardgamma bevat talloze opties, waardoor de gebruiker verzekerd is van producten op maat, belangrijk bij kritische toepassingen. De bij het ADRZ aanwezige noodstroomvoorziening van 630 kVA was niet 100% dekkend over het afgenomen energiegebruik, wat bij netspanninguitval overlast veroorzaakte. Omschakeling naar de nieuwe situatie vergde een grondige voorbereiding en een stevige detailengineering.
Na de implementatie van de upgrade met een nieuw noodstroomaggregaat van 1000 kVA, een nieuwe extra transformator van 630 kVA en een nieuwe laagspanningsverdeler, is de energielevering voor zowel het noodstroombedrijf als het operationele bedrijf voor de komende periode gewaarborgd. Om een eenvoudig maandelijks testbedrijf mogelijk te maken, wordt de nieuwe NSA-installatie geschikt voor een langdurig belast parallel bedrijf.

Test
Met de ervaring in kritische omschakelingen in de zorgsector, was deze operatie EVW op het lijf geschreven. Het ADRZ heeft een test met het nieuwe noodstroomaggregaat al goed doorstaan en draaide als proef zelfs korte tijd uitsluitend op noodstroom. Het ziekenhuis zegt tevreden te zijn over het aansluiten en testen van de nieuwe voorziening. EVW heeft hiervoor de expertise in eigen huis en ontwikkelt zelf softwareoplossingen voor complete en overkoepelende energiesturingen.
Calamiteiten als kabelbreuk, netuitval enzovoorts worden hiermee opgevangen, onder meer via web-based applicaties. Het bedrijf heeft een sterk uitgebouwde engineeringsafdeling en het team bouwt en installeert de aggregaten zelf. Onze montageteams werken volgens strikte veiligheidsnormen en zijn VCA**-gecertificeerd. Niet enkel volgens de ISO9001-norm, maar ook met de overtuiging om innovatief en met maatschappelijke verantwoordelijkheid te ondernemen. Daarna is de klant verzekerd van een servicepartnership van vele jaren.

Tekst en foto: E. van Wingen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details