Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Nieuw koortsdetectiesysteem meet de juiste temperatuur

Nieuw koortsdetectiesysteem meet de juiste temperatuur

Het meten van lichaamstemperatuur is op dit moment een hot item om de gezondheid en veiligheid van groepen mensen te garanderen. Denk aan bedrijven, onderwijs- en zorginstellingen, luchthavens, theaters, festivals, et cetera.

Heikel punt daarbij is de privacy. Pedak, specialist op het gebied van meettechniek, heeft samen met een aantal partners een infrarood lichaamstemperatuurmeting ontwikkeld die voldoet aan de AVG-eisen.

Tekst | Rob Buchholz  Beeld | Pedak

Eerdere oplossingen waarbij een pistoolvormig apparaat op het voorhoofd van een persoon wordt gericht, voldeden volgens Maaike Godschalk, specialist bij Pedak niet aan diverse eisen. “Zo meet je slechts de huidtemperatuur, terwijl het juist gaat om de inwendige temperatuur. Daarom is het essentieel om het gehele gezicht te meten, vooral bij de traanbuisjes. Juist op dat punt is de hoogste kans op het verkrijgen van de juiste lichaamstemperatuur. Met die wetenschap zijn wij aan de slag gegaan en hebben wij dit nieuwe koortsdetectiesysteem ontwikkeld.”

Essentieel daarbij is het privacyaspect. Ook lichaamstemperatuur is namelijk een privékwestie. Godschalk: “Bij sommige apparaten is de inzet van een medewerker nodig en die krijgt daarbij kennis van deze informatie. Bij camerasystemen is sprake een onlineverbinding en worden gegevens geregistreerd. Bovendien zijn deze metingen niet nauwkeurig. Bij onze AVG-proof oplossing gebeurt alles volledig automatisch en vindt een meting tot op 0.2 graad nauwkeurig plaats. Deze oplossing is tevens uitermate geschikt voor metingen van groepen mensen. De info wordt nergens opgeslagen en is niet openbaar. Er hoeft bovendien niemand bij aanwezig te zijn, dus dat scheelt ook in loonkosten.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details