Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Nieuw meubilair voor d’Oude Raai
Het vernieuwde restaurant met op de voorgrond de tafel met de prints van spelletjes van Vervoort Meubelen.

Nieuw meubilair voor d’Oude Raai

‘Wij hebben evenals andere kandidaten voor dit project eerst een plan gepresenteerd, waarna Cordaan voor het ontwerp van onze binnenhuisarchitect heeft gekozen. Het interieur van zorginstellingen was in het verleden heel verpleeghuisachtig. Wij willen meer huiselijkheid naar binnen brengen; het gaat om gastvrijheid voor bewoners, bezoekers en medewerkers. Voor hen willen wij een mooie omgeving creëren.”

Beleving

Naast meubilair komen alle aspecten aan bod die bijdragen aan de beleving van een ruimte zoals routing, stoffering, kleurstelling en licht. Bij d’Oude Raai was Vervoort Meubelen met name verantwoordelijk voor de inrichting van het restaurant, de ruimte voor dagbesteding, de drie themakamers en de wisselruimten op de begane grond. Op de verdiepingen nam Vervoort Meubelen de inrichting van de huiskamers voor haar rekening en werden voor alle appartementen de kledingkasten geleverd en de raamstoffering verzorgd. Graat: “Bij het restaurant hebben we gebruik gemaakt van bestaande elementen in de ruimte. Zo hebben we rondom de betonnen kolommen een tafel met een hoogte van 1.10 meter gemaakt, waar mensen omheen kunnen zitten op krukken. We hebben ook de stamtafel ontworpen met daarop geprint twee spelborden. Voor het geleverde meubilair geldt dat functionaliteit en toepasbaarheid een vanzelfsprekendheid is. Je moet het goed schoon kunnen maken, het moet stevig en comfortabel zijn, je moet makkelijk kunnen opstaan uit een leunstoel en het moet een stukje geborgenheid geven.”

Bijzonder element

Naast de stoelen, banken, (bijzet)tafels en plantenbakken met kunstplanten heeft Vervoort Meubelen nog een bijzonder element toegevoegd. Voor de ramen in het restaurant staan in hout uitgevoerde contouren van grachtenpanden, een stellage waarmee de producten die door cliënten van Cordaan zijn gemaakt, worden getoond aan de buitenwereld.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details