Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Nieuw Revalidatiecentrum Magentazorg stimuleert zelfstandig bewegen
Revalidanten worden bewust en onbewust gestimuleerd om te bewegen.

Nieuw Revalidatiecentrum Magentazorg stimuleert zelfstandig bewegen

In het nieuwe Revalidatiecentrum Magentazorg is het herstelproces leidend. Daarom ondersteunt het gebouw medewerkers en revalidanten maximaal voor de best mogelijke persoonsgerichte zorg.

Het is de missie van Magentazorg om revalidanten een prettige herstelomgeving te bieden die past bij deze tijd. Die missie leidde tot een gebouw dat uitnodigt om te bewegen – zowel binnen als buiten – voor een sneller herstel. Maar ook om zorgprofessionals prettiger en efficiënter hun werk te kunnen laten doen, in een gezonde omgeving. Het centrum bevat 82 eenpersoons studio’s, gezamenlijke woonkamers en keukens en een restaurant, buitenterras, expertisecentrum, oefenzaal, oefentuin en kantoren. “Het werkt heel lekker in het gebouw en we merken dat het ons helpt bij het aantrekken van nieuwe collega’s. Dat is vandaag de dag cruciaal in de zorg”, vertelt Gerrit Jan Vos, voorzitter van de Raad van Bestuur van Magentazorg.

In de gezellige ruimte kunnen cliënten met elkaar en met familie afspreken, of gewoon even de krant lezen.

Steeds iets verder wandelen

Revalidanten worden bewust en onbewust gestimuleerd om te bewegen. Dat gebeurt in de goed zichtbare, centraal gelegen oefenruimtes, in het behandelcentrum en in de subtielere, taps toelopende gangen met aan het einde een groot raam dat uitzicht biedt op de groene oefentuin. Op de vloer in de gangen staan afstandsstrepen, waarmee de cliënt zichzelf voorzichtig en speels kan uitdagen om steeds iets verder te wandelen. Haalt men de laatste streep, dan is dat een indicatie voor een mogelijke terugkeer naar huis. 

Inspirerend ontmoetingspunt

Op de begane grond bevinden zich de intakeruimte, het openbaar toegankelijke restaurant met kinderhoek, de leestafel en de kapper. In deze gezellige ruimte kunnen cliënten met elkaar en met familie afspreken, of gewoon even de krant lezen. Verderop zitten de dagbesteding en het behandelcentrum met ergotherapie, fysiotherapie en logopedie. Al met al een levendige plek waar revalidanten, buurtbewoners en cliënten elkaar als vanzelf ontmoeten. 

In het nieuwe Revalidatiecentrum Magentazorg is het herstelproces leidend.

Meer eigen regie verbetert het welzijn

Revalidanten verblijven op de eerste en tweede verdieping, allemaal in een eenpersoons studio met een eigen badkamer. In hun studio kunnen zij, als onderdeel van het revalidatietraject, alledaagse handelingen oefenen met behulp van een groot beeldscherm. Elke verdieping heeft een gezamenlijke woonkamer met keuken en ook een centrale oefenruimte. Ook deze beide ruimtes stimuleren het oefenen en nemen van
eigen regie.

Het energieneutrale centrum is in november 2022 in gebruik genomen waarna direct is gestart met de sloop van de naastgelegen oudbouw. Naar verwachting is de inrichting rondom het centrum en de groene oefentuin met terras in het najaar van 2023 gereed. 

Feiten en cijfers
  • Leverancier uitgifte en keukengedeelte Horequip BV, Steenwijk
  • Vaste inrichting (keukens boven, kledingkasten studio’s, plantenbakken) Frits de Jong Interieurbouw, Wormerveer
  • Leverancier stoelen Kusch+Co BV
  • Leverancier HPL (afwerking deuren en inrichting) ABET Laminati, IJsselstein
  • Leverancier Vloerafwerking Tarkett, Waalwijk
  • Gordijnen (stoffen) Artimo, Roosendaal

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details