Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Nieuwbouw bedrijfspand toont ambacht in projectinrichting
Het gebruik van accessoires geeft een goed sfeerbeeld van de meubelen.

Nieuwbouw bedrijfspand toont ambacht in projectinrichting

Al bijna twintig jaar werkt familiebedrijf FH Meubelen als projectinrichter. Met passie en plezier heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in het inrichten van zorgomgevingen. Om een compleet beeld te geven van alle mogelijkheden, werd dit jaar een nieuw bedrijfspand geopend in Horst aan de Maas.

Nick Herraets, eigenaar van FH Meubelen, praat vol passie over zijn werk, dat hij nog altijd het liefste van A tot Z begeleidt en doet. “In het begin hebben we ons natuurlijk gericht op algemene projectinrichting, maar al snel hebben we ons gespecialiseerd. De zorg vraagt echt om een specifieke aanpak, het is een vak apart. Dat ambacht, daar willen we in uitblinken.” 

Ruimte genoeg om diverse stoelen te tonen en te testen.

FH Meubelen biedt een compleet concept, van advies tot het plaatsen van het gekozen meubilair. Of het nu gaat om gemeenschappelijke ruimtes zoals de woon- en eetkamer, de entree of de keuken: er wordt kwalitatief hoogwaardig meubilair geleverd, passend bij de behoefte van de gebruiker. Dat lijkt voor de hand te liggen, maar te vaak wordt er nog een greep gedaan uit standaard oplossingen. Dat is bij FH ­Meubelen niet het geval. “We gaan altijd in overleg met de opdrachtgever en de gebruiker. En dan niet alleen degene die bijvoorbeeld in de stoel zit, maar ook de zorgverlener. Het geheel moet kloppen”, legt Nick uit. “Eetkamerstoelen bijvoorbeeld, moeten bij een tafel passen, maar ook bij de behoefte van de gebruikers. Denk bij zorgfauteuils en -banken aan verschillende zithoogtes en -dieptes, maar ook een uitneembare zitting kan praktisch zijn. De stoffering is altijd goed schoon te maken, bloed- en urinebestendig en brandvertragend.”

Eigenaar Nick in één van de showroom opstellingen.

Totaalbeeld

Om de opdrachtgevers een volledig beeld te geven van alle oplossingen die FH Meubelen biedt, ontstond de behoefte aan nieuwbouw. “Met deze ruime inspiratieshowroom kunnen we ons diverse aanbod laten zien, van klassiek tot modern of Scandinavisch. Door het gebruik van verschillende materialen, kleuren en stoffen creëer je steeds een heel verschillende sfeer. Maak het geheel af met accessoires en groen en je merkt dat zorg geen klinische look hoeft te hebben, maar juist een warme, vriendelijke sfeer kan uitstralen. Dat zorgt voor een warm thuisgevoel; raak het hart, dat kleurt de mens.” 

Het nieuwe bedrijfspand van FH Meubelen aan de Spoorweg 2c te Hegelsom.

Maatwerk

Om tot de juiste inrichting te komen, wordt overlegd met de opdrachtgever en architect, maar ook met de gebruiker en vaak nog met een specialist zoals een ergotherapeut. FH Meubelen begrijpt als geen ander dat een ruimte naast sfeervol en warm ook praktisch en functioneel moet zijn. Zij werkt dagelijks met deze specifieke eisen in de zorg. 

Tafels met afgeronde hoeken om stoten te voorkomen, een stoel met langere leuningen zodat opstaan makkelijker wordt, tafels die ook geschikt zijn voor rolstoelgebruikers, …: bijna niets is standaard. “Onze collectie zorgmeubilair is speciaal ontworpen en ontwikkeld voor verschillende doelgroepen van zorgbehoevenden. Waar nodig ontwikkelen we nieuwe of aangepaste productielijnen en we werken met veel maatwerk, waarbij alles mogelijk is en zoveel mogelijk van Nederlands fabricaat”, aldus Nick. “We verzorgen complete persoonlijke interieurprojecten van ontwerp tot en met oplevering. Wij gaan met ons team voor vakmanschap, en dat merk je in het gebruik.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details