Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Nieuwbouw voor Universiteit Gent

Nieuwbouw voor Universiteit Gent

Het Universitair Ziekenhuis Gent heeft eind oktober 2014 de vervangingsnieuwbouw in gebruik genomen voor pathologische anatomie en diccectie.

Het gebouw bestaat uit drie bouwlagen en een technische verdieping, samen goed voor een oppervlakte van 3.500 m². Het lage-energie-gebouw heeft de vorm van een trapezium en de gevels zijn bewust maximaal zongericht. Ook een groendak maakt deel uit van het ontwerp. Dit verbetert de isolatie van het dak en vertraagt de afvoer van regenwater.

Microscopisch onderzoek
In de kelder vinden we de lokalen voor dissectie van de faculteit geneeskunde van de Universiteit Gent. Hier worden ziekteprocessen in verschillende stadia geanalyseerd. Het gaat om een dissectiezaal met ruimte voor 180 personen, een zone voor behandeling en bewaring van lichamen en een kleine administratieve en logistieke ruimte. Het gelijkvloers en de eerste verdieping zijn gereserveerd voor de afdeling pathologische anatomie van het UZ Gent. Via microscopisch onderzoek van cellen en weefsels stelt deze afdeling diagnoses op, die de verdere behandeling bepalen. Een voetgangersbrug verbindt de nieuwbouw met het bestaande gebouw P8.

Brandwerende schilderwerken
Voor de uitvoering van brandwerende schilderwerken op verstevigingen en windverbanden van de stalen constructie van technische verdieping op het dak, werd Asib ingeschakeld. “De gevolgen van brand op de stalen draagconstructies van gebouwen zijn enorm,vertelt Véronique Roba van Asib. “Daarom is het belangrijk dat deze constructies beveiligd worden tegen brand, met behulp van een brandwerende coating. Wij kunnen coatings aanbrengen die het metaal een half uur tot maximum twee uur lang beschermen tegen het vuur. Voor de start van de werken hebben we een berekening gemaakt van de benodigde laagdiktes. De vereiste metingen voerden we uit tijdens en na de werkzaamheden, pas daarna hebben we de attesten uitgereikt.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details