Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Nieuwe ambulancepost Tergooi is een ‘villa in het groen’

Nieuwe ambulancepost Tergooi is een ‘villa in het groen’

Onlangs is de door architectenbureau Wiegerinck ontworpen Ambulancepost Tergooi in Hilversum in gebruik genomen. Omdat de nieuwbouw van het ziekenhuis gepland is op de locatie van de oude ambulancepost, was het noodzakelijk om eerst een nieuwe post te realiseren op een andere locatie op zorgpark Monnikenberg. 

De vraagstelling van de opgave was enerzijds om een aangename werkplek te creëren voor het personeel, dat dag en nacht paraat staat. Anderzijds moest een gebouw worden ontworpen dat optimaal omgaat met de verschillende verkeersstromen. Wiegerinck  heeft daarom een ‘villa’ met een bijzonder grote garage in het groen uitgewerkt. Doel van het ontwerp was om het ambulance- en ondersteunend personeel het gevoel te geven zich in een villa te bevinden, met aangename ruimten met veel daglicht en zicht op het prachtige parklandschap. De functionele eisen zijn als onderliggende laag meegenomen in het ontwerp om de verschillende processen binnen een ambulancepost optimaal te faciliteren.

De verschillende bouwhoogten, grote ramen, terrassen en balkons geven het gebouw de uitstraling van een Hilversumse villa. De donkere leistenen en houten gevel zorgen ervoor dat de ambulancepost op een subtiele manier is ingepast in het omringende bos. Het gebouw is bijna te gast in het landschap. Het interieur wordt gekenmerkt door het gebruik van natuurlijke materialen. Deze materialen zorgen voor een aangename omgeving die een thuis biedt voor het ambulancepersoneel; 24 uur per dag, 365 dagen per jaar.

Naar verwachting zal eind oktober gestart worden met de nieuwbouw van ziekenhuis Tergooi.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details