Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Nieuwe kleuren en nieuw design voor rubber bestseller

Nieuwe kleuren en nieuw design voor rubber bestseller

Een bestseller in een nieuw jasje: met een vernieuwd design en kleurenspectrum en een extra oppervlaktestructuur is de noraplan signa rubber vloer van nora systems voor het eerst gepresenteerd op de BAU 2019. Sinds de lancering in 2007 heeft de rubber vloer indruk gemaakt met zijn veelzijdigheid in accessoires, kleur en ruimteoverschrijdende toepassing. 

Met ongeveer 16.000.000 vierkante meter verkocht, hebben deze eigenschappen het tot een wereldwijde verkoophit gemaakt onder de nora vloeren. De vloeren worden o.a. toegepast in ziekenhuizen, scholen en universiteiten, industriële ondernemingen, openbare gebouwen en spoorvoertuigen, van Shanghai tot de VS en van Antwerpen tot Dubai. 

noraplan signa rubber vloer

noraplan signa in het Bronovo ziekenhuis Den Haag.

“Noraplan signa is een allrounder voor elke toepassing en het meest succesvolle product in de geschiedenis van nora systems.”, zegt Dirk Oswald, hoofdproduct management bij nora systems. De redenen voor het aanhoudende succes zijn veelvoudig. Aan de ene kant is de verscheidenheid aan kleuren aantrekkelijk. Met 48 kleuren om uit te kiezen biedt noraplan signa de breedste selectie van alle nora vloeren. Aan de andere kant is de vloer ook een functionele allrounder. Zo is noraplan signa bijvoorbeeld beschikbaar met een dissipatief oppervlak, in tegels of banen en in verschillende diktes (twee en drie millimeter). Een optie met een bijzonder hoge contactgeluidisolerende waarde is ook onderdeel van de productrange. In aanvulling op de verscheidenheid van technische en functionele eigenschappen bevat de noraplan signa productrange ook accessoires met voegpasta en plinten voor een perfecte wandafwerking. Bovendien is noraplan signa verkrijgbaar als nora nTx variant, waarbij de lijm al aan de onderzijde van de vloerbedekking is bevestigd. Een bijzonder antislip R10 variant met een reflectiebrekend oppervlak is volledig nieuw. “Dit product is verkrijgbaar in één kleur – maar alle andere kleuren kunnen op ieder moment met een bepaalde minimale bestelhoeveelheid geproduceerd worden.”, verklaart Oswald.

noraplan signa rubber vloer

OK´s Bergman Clinics met noraplan signa.

Vernieuwd kleurenspectrum
Naast de extra oppervlakteopties zijn ook het kleurenspectrum en de granulaatpatronen van noraplan signa vernieuwd. “Als het gaat om de vernieuwingen, het was voor ons ook belangrijk om een harmonieus design te creëren met consequent tijdloze kleuren, zodat een geïnstalleerde vloer er ook na tientallen jaren nog aantrekkelijk en modern uitziet.”, zegt Oswald. De granulaten van de nieuwe noraplan signa zijn nog meer afgestemd op de basiskleur. De nieuwe kleuren variëren van koele tinten grijs en warme beige tot levendige tinten die talloze combinaties bieden en ook een aangename sfeer creëren in verschillende gebieden binnen één collectie. Net als alle nora vloerbedekkingen is noraplan signa bijzonder emissiearm en draagt ze bij aan een gezonde binnenlucht. Het gesloten oppervlak maakt het bijzonder resistent en is gemakkelijk schoon te maken. Als gevolg daarvan bieden de vloeren grote besparingsmogelijkheden en voldoen ze aan de hoogste hygiënenormen. Dankzij hun uitstekende, blijvende elasticiteit bieden ze tevens een optimaal sta- en loopcomfort.

Klaar voor de toekomst
“Met de nieuwste vooruitgang in functionaliteit, kleurdiversiteit en design zijn we met noraplan signa optimaal uitgerust voor de toekomst en zullen we zeer succesvol blijven met dit product.”, is Oswalds overtuiging. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details