AGT MDF producten
01:59
30-05-2017

Nieuwe kwalitatieve MDF-producten op de Europese markt

AGT, wereldspeler in MDF-producten voor residentiële en bedrijfstoepassingen, is sinds kort ook actief in België. Met laminaatvloeren, deuren, muren, profielen en panelen voorziet het bedrijf tal van klanten in de meubel- en interieursector. De nieuwe showroom, die binnenkort opent, moet ook de Europese klanten overtuigen.

AGT (Advanced Technology in Wood Industry) is een familiebedrijf, opgericht in 1984, vlakbij de Turkse badplaats Antalya. Het bedrijf levert een gamma aan MDF-toepassingen aan meer dan tachtig landen. Dat doet het vanaf een productiezone van meer dan 450.000 vierkante meter, die de klok rond en zeven dagen per week draait. De visie van het bedrijf: hout en technologie samenbrengen om organisaties te helpen. John Manderveld, sales & technical manager AGT Europe: “Tot voor kort exporteerde AGT niet naar Europa, omdat het met de toenmalige afzetmarkt al op volle capaciteit draaide. Gezien de voortdurende groei richt het bedrijf zich nu ook op Europa, en dat engagement blijft ook op de lange termijn.”

AGT inrichting zorg

AGT heeft hogere eisen dan vereiste EN-normen
Daarom wil AGT Europe architecten, plaatsers en houthandelaars overtuigen van de kwaliteit van de AGT-materialen, onder meer door de showroom die binnenkort opent. Dat wil het doen door de nadruk te leggen op kwaliteit. “De producten torenen uit boven die van de concurrentie en boven de EN-normen waaraan ze moeten voldoen. Zo moet het laminaat volgens die normen een krasbaarheidstest van 4 Newton kunnen weerstaan, bij ons is dat 6 Newton”, vertelt Manderveld.

“Op het vlak van densiteit halen we waardes rond 920 en 930 kilogram per kubieke meter, terwijl de norm onder de 900 ligt. Planken mogen onder water maar achttien procent zwellen binnen een bepaalde tijd, AGT-producten zitten onder de tien procent. Terwijl veel concurrenten met een grotere hoeveelheid formaldehyde werken als lijmproduct, gebruikt AGT slechts een deel zelf samengestelde formaldehyde, maar voornamelijk natuurlijke hars die op moleculair niveau de houtvezels erg goed bindt. Wat niet alleen een hogere vochtretentie biedt, maar waardoor ook een lager gewicht mogelijk is. Wat ook in de meubel- en interieursector belangrijk is. En dit voor zeer scherpe prijzen.” Bart Lambrichts, zaakvoerder van AGT Europe: “Aangezien AGT alles van grondstof tot eindproduct in eigen beheer doet, zijn we verzekerd van de hoge kwaliteitseisen waarvoor ze staan. Al die voordelen hebben uiteraard niet enkel betrekking op de panelen, maar evengoed op vloeren en deuren.”

AGT inrichting zorg

Trots op eigen naam
Die geleverde kwaliteit vloeit voort uit de trots van het bedrijf, dat op lange termijn wil werken, een goede relatie wil opbouwen en daarom ook goede producten op de markt wil brengen. AGT breidt haar gamma ook ieder jaar uit en past zich zo aan de eisen van de sector aan. “Ooit wilde een meubelgigant op wereldvlak volledig rekenen op de AGT-producten. Die deal is afgesprongen omdat AGT er op staat om haar eigen naam te kunnen gebruiken, wat niet mogelijk was”, zegt Manderveld.

AGT hoofdkantoor

Hygiëne
De producten van AGT zijn ook erg geschikt voor toepassingen in de zorgsector. Als men stootranden ter hoogte van de vloeren en de bedrand plaatst, vermijdt men schade en garandeert AGT een langere levensduur van haar wandpanelen. Bij wandbekleding zorgt een antibacteriële pvc-folie voor totale weerstand tegen vocht en een maximale hygiëne. “Zulke voorzieningen zijn natuurlijk niet enkel geschikt voor zorggebouwen, maar vinden hun weg in de hele bouwsector”, sluit Lambrichts af.

Tekst: Jeroen Schreurs    Beeld: AGT


AGT zal dit jaar ook aanwezig zijn op de Interzum-beurs voor meubelproductie en houtbewerking in Keulen. Daar wil het bedrijf haar merkbekendheid in Europa verhogen. AGT staat in hal H001, stand 10.2.

Interesse? Voor een bezoek op Interzum graag voor 15 mei een afspraak maken via john@agteurope.eu


 

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom bouw in de zorg.

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: AGT , Bedrijfspresentatie , MDF

Bouwen aan de Zorg partners

Schmitz-Soehne en Dräger Nederland bundelen krachtenPolyrey Compact Reysipur® panelen