Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Nieuwe zorgbedden brengen veiligheid, veelzijdigheid en duurzaamheid naar een nog hoger niveau
Het Lago Care bed is de juiste keuze in een flexibele omgeving waar zelfredzaamheid van de gebruiker en

Nieuwe zorgbedden brengen veiligheid, veelzijdigheid en duurzaamheid naar een nog hoger niveau

Belgische fabrikant van zorgmeubilair Haelvoet heeft de comfort- en veiligheidseigenschappen van het Lago zorgbed verder uitgebreid. Er zijn nu verschillende varianten van het bed qua ligvlakbreedte beschikbaar. Daarnaast werd een Lago Care Bariatric bed ontwikkeld voor obesitaspatiënten tot 350 kg. En ten slotte is er nu ook Terra Care, een extra laag care bed met een ligvlakhoogte van slechts 14 cm. Het Lago gamma onderscheidt zich op 3 vlakken:

1. Veiligheid

Een extra lage slaappositie is uitermate geschikt voor mensen met een hoog valrisico. Dankzij de speciaal ontworpen onderwagen van het Lago bed is het mogelijk om van een extra lage slaappositie naar een veilige uitstaphoogte en vervolgens naar een hoge bedpositie te gaan. Deze laatste is ideaal om zorg te verlenen en het bed op te maken op ergonomische werkhoogte.

Het Lago Hospital bed kenmerkt zich door een specifiek materiaalgebruik (aluminium en volkunststof) en grotere, centraal geremde wielen die de bestuurbaarheid van het bed ten goede komen.

2. Veelzijdigheid

Het Lago bed is een laag, flexibel en aanpasbaar hoog/laagbed waarin alle zorgfuncties vervat zitten. Dankzij het Care Solutions concept van Haelvoet kan de klant een uniek bed samenstellen volgens zijn voorkeur en prioriteiten. Onrusthekkens, hoofd- en voetpanelen, verschillende materialen en afwerkingen kunnen vrij met elkaar gecombineerd worden. De enorme flexibiliteit van het Care Solutions concept staat toe dat het bed snel en makkelijk kan worden aangepast. Een zorgbed met maximale bescherming wordt in een handomdraai een huiselijk bed, dat een gezellige warme sfeer uitstraalt. 

Het Terra Care bed biedt met een ligvlakhoogte van 14 cm een veilige hoogte ter preventie van valincidenten. Het bed is elektrisch in hoogte verstelbaar, zodat verzorging op een ergonomische hoogte (tot 80 cm) kan plaatsvinden.

3. Duurzaamheid

Dankzij het Care Solutions concept van ­Haelvoet kan een bed duurzaam mee-evolueren met de gebruiker en zijn omgeving. Het bed is opgebouwd uit milieuvriendelijke en recycleerbare materialen. Elk onderdeel van het bed kan eenvoudig vervangen worden en vele componenten zijn onderling verwisselbaar. Deze flexibele oplossingen zorgen ervoor dat u jarenlang op het bed kunt rekenen en een vervanging zich minder snel opdringt. 

Lago Care

Elke patiënt is uniek en heeft andere noden. Vanuit deze optiek biedt het Lago gamma van Haelvoet ook een antwoord op specifieke zorgvragen. Zo werd een bed ontwikkeld met een hoger draagvermogen om de behandeling van obesitaspatiënten mogelijk te maken. Deze optie op het Lago Care bed zorgt ervoor dat patiënten tot 350 kg in een optimale en veilige omgeving verzorgd worden.  

Haelvoet

Haelvoet ontwerpt en produceert sinds 1931 designvol en comfortabel zorgmeubilair. Meer dan 230 medewerkers werken dagelijks aan nieuwe, ergonomische oplossingen voor onder meer ziekenhuizen, zorginstellingen, kleinschalige woonvormen en zelfs voor thuis, met het designmerk Hidden. Samen zoeken zij naar de meest geschikte oplossing die de zelfredzaamheid van de gebruiker vergroot en het verplegend personeel de kans geeft om te focussen op zorg. Haelvoet is een totaalpartner voor meubilair. Van vast meubilair en interieurafwerking tot los meubilair, logistiek en nazorg: alles gebeurt in eigen beheer. 

Terra Care

Laag, lager, laagst. Onder deze laatste categorie valt het Terra Care bed. Dit bed komt zo dicht bij de grond dat de gebruiker hooguit het bed uit rolt, waardoor de kans op valletsel sterk gereduceerd wordt. Het bed is elektrisch in hoogte verstelbaar, zodat verzorging op een ergonomische hoogte (tot 80 cm) kan plaatsvinden. Daarenboven is het bed eenvoudig verplaatsbaar dankzij wielen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details