Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Noodverlichting voorziet in een veilige werk- en zorgomgeving
Een knap interieur, met aandacht voor duurzame materialen en noodverlichting.

Noodverlichting voorziet in een veilige werk- en zorgomgeving

Een zorg minder in geval van nood

Veiligheid in zorginstellingen is van essentieel belang en zorgt voor gemoedsrust bij patiënten en personeel. Het nieuwe hoofdgebouw van het Radboudumc is uitgerust met ETAP-noodverlichting, die sinds jaar en dag staat voor kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid. 

Extra veilig en handig: alle noodverlichting wordt gecontroleerd door een centraal controlesysteem (ESM).

“Onze K1R-armaturen blinken uit door een perfect uitgelicht pictogram, wat zorgt voor een grote herkenbaarheid bij een eventuele evacuatie”, legt ETAP-lichtadviseur Suzette Van Boxtel uit. “Ook qua betrouwbaarheid zijn onze armaturen vooruitstrevend. Niet alleen dankzij hun uitstekende kwaliteit en lange levensduur, maar ook door de ETAP Safety Manager (ESM), het centrale controle- en besturingssysteem van ETAP.”

AUTOMATISCHE CONTROLE

Noodverlichting moet correct functioneren om bij eventuele stroomuitval de veiligheid te garanderen. Met ESM kun je de armaturen snel en eenvoudig controleren. Van alle controles wordt automatisch en conform de norm een logboek aangelegd waardoor de tijdrovende manuele registratie vervalt. “Onze ESM-oplossing werkt zowel bedraad, draadloos als met een combinatie van beiden, waardoor we de armaturen in het nieuwe gebouw gemakkelijk konden integreren in het reeds bestaande systeem”, aldus Van Boxtel. 

Uniek en duurzaam

Het nieuwe hoofdgebouw staat voor een knap interieurconcept én een ambitieus duurzaamheidsbeleid. “Wij streven in al onze ontwerpen naar energiezuinigheid en circulariteit”, besluit Van Boxtel. “We beperken het afval tot een minimum en verminderen de uitstoot met minstens 55%. Kortom: een perfecte match met het Radboudumc.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details