Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Noordwest Ziekenhuisgroep contracteert bouwpartijen voor nieuwbouw fase 1 in Alkmaar
Ondertekening van de uitvoeringsovereenkomst. V.l.n.r.: Edwin Hovius (ULC Installatietechniek), Albert Bok (MedicomZes), Jurgen Sernee (Noordwest Ziekenhuisgroep) en Wim Koster (KONE).

Noordwest Ziekenhuisgroep contracteert bouwpartijen voor nieuwbouw fase 1 in Alkmaar

Op 6 oktober jl. ondertekenden Noordwest Ziekenhuisgroep, MedicomZes en ULC Installatietechniek de uitvoeringsovereenkomst voor nieuwbouw fase 1 op Noordwest locatie Alkmaar. Dit betekent dat de realisatie van het nieuwe ziekenhuisgebouw gaat starten. De nieuwbouw, met een omvang van 35.000 m², bestaat uit een ‘acute as’ met o.a. operatiekamers, spoedplein met SEH, intensive care en verpleegafdelingen voor complexe zorg. Daaronder komt een ondergrondse parkeergarage.

Historische mijlpaal

Jurgen Sernee, lid van de raad van bestuur, tijdens de ondertekening: “Dit is een geweldige mijlpaal voor Noordwest en voor de inwoners van onze regio. Na jaren van planvorming gaan we de nieuwe acute as nu écht bouwen. We zijn enorm trots op alle betrokkenen en de bouwpartijen die vandaag aan tafel zitten. Zeker in deze tijd, met onzekerheden in de wereld, zijn we tot een waardevolle samenwerking gekomen.”

Planning

Afgelopen maanden is op het ziekenhuisterrein de bouwkuip aangelegd door bouwbedrijf K. Dekker. Tijdens de verificatiefase is het ontwerp in gezamenlijkheid met alle partijen geoptimaliseerd. MedicomZes, ULC Installatietechniek en KONE, gecontracteerd voor de liften in het nieuwe gebouw, gaan nu starten met de eerste werkzaamheden van de nieuwbouw. Naar verwachting wordt de nieuwe acute as in de zomer van 2025 opgeleverd.

Toekomstbestendige zorg

Noordwest gaat haar hoofdlocatie in Alkmaar in drie fasen volledig (ver)nieuwbouwen. “Dat is nodig, want zo houden we onze zorg toekomstbestendig. De landelijke trend is dat de zorgvraag stijgt en het aantal beschikbare zorgprofessionals fors afneemt. Onze allergrootste uitdaging is: meer zorg bieden aan meer patiënten, met minder mensen maar met behoud van kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid. Daarom bouwt Noordwest aan de toekomst. Dat doen we letterlijk met de (ver)nieuwbouw in Den Helder en Alkmaar. Maar ook door met patiënten in gesprek te gaan: wat zijn hun wensen? Met digitalisering: in het ziekenhuis en voor patiënten thuis, met behoud van de persoonlijke aandacht die zij van ons gewend zijn. En samen met zorgpartners in de regio.”

MedicomZes en ULC installatietechniek

MedicomZes (een VolkerWessels onderneming) is een specialistische bouwer op het gebied van ziekenhuizen, laboratoria, cleanrooms en zorgvastgoed. ULC Installatietechniek ontwerpt, realiseert en onderhoudt al bijna honderd jaar technische installaties in de gezondheidszorg, laboratoria en andere sectoren.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details