Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Nora nTx – de snelle en betrouwbare oplossing

Nora nTx – de snelle en betrouwbare oplossing

Snel, efficiënt en rendabel: met nora nTx heeft nora flooring systems een toekomstge-richte en innovatieve legtechnologie op de markt gebracht. Het nieuwe systeem verkort de legtijd tot de helft en zorgt zo voor een duidelijke kostenbesparing. Nora nTx kan op alle gangbare ondergronden en zelfs op bestaande vloerbedekkingen worden gelegd. De nieuwe vloerbedekking kan direct na de installatie worden betreden, gebruikt en gereinigd. Dit helpt om kostbare uitvaltijden te beperken, vooral bij renovaties binnen continue bedrijven.

De planning en daardoor de afstemming van de legtijden met andere bouw- of renovatie-werkzaamheden is beduidend eenvoudiger en biedt meer flexibiliteit. De werking is als volgt: op de onderkant van de noraplan-vloerbedekkingen is lijm op rubberbasis aangebracht; hierop is beschermfolie aangebracht die er voor het leggen eenvoudig kan worden afgetrokken. Het aanbod wordt aangevuld met speciale nora nTx-legmaterialen voor het prepareren van de ondergrond, zoals egaline en primer. Alle componenten zijn perfect op elkaar afgestemd. “Voor onze klanten is deze systeemoplossing uit één hand in elk opzicht een groot voordeel”, vertelt Andreas Mueller, CEO van nora systems. In vergelijking met de conventionele natte verlijming, vervallen door de nora nTx-technologie diverse bewerkingsstappen, zoals het aanbrengen van de lijm. Droog- en beluchtingstijden komen te vervallen, fouten worden geminimaliseerd. De mogelijkheid om nora nTx in te zetten bij verhoogde restvochtwaarde, bespaart extra wachttijden.

Ideaal voor renovaties
“Installatie op bestaande vloerbedekkingen is probleemloos mogelijk als deze nog voldoende hechtvermogen hebben. Daardoor is nora nTx ook geschikt voor renovatiemaatregelen“, onderstreept Uwe Bauer, hoofd techniek bij nora systems. De oude vloerbedekking hoeft alleen licht geschuurd en eventueel gegrond te worden, waardoor er bij het leggen nauwelijks stof of vuil ontstaat. Dat is een groot voordeel bij renovatie van continue bedrijven, zoals ziekenhuizen en verzorgingstehuizen. De kamers of gangen kunnen direct na het leggen weer betreden, gereinigd, ingeruimd en gebruikt worden. Bovendien worden de ongemakken voor patiënten en personeel tot een minimum beperkt. Een ander groot voordeel is de betrouwbaarheid van de planning. Met nora nTx kunnen de tijdschema’s bij de nieuwbouw of renovatie betrouwbaar worden nageleefd.

Nora nTx is verkrijgbaar voor de producten noraplan sentica, signa, stone, unita en eco. In de VS heeft de innovatieve systeemoplossing een award gewonnen. Onder meer dan vijfhonderd inschrijvingen onderscheidde het gerenommeerde tijdschrift ‘Architectural Record’ de vloerbedekking als beste product in de categorie ‘Finishes and Surfacing’.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details