01:06
11-10-2017

Nora rubber vloerbedekkingen zijn bij uitstek geschikt voor ziekenhuizen en zorgcentra

Voor ziekenhuizen spelen emissiearme bouwmaterialen en lage exploitatiekosten een belangrijke rol. In nauwe samenwerking met ziekenhuizen en architecten wordt bewust gekozen voor de rubber vloerbedekkingen van nora, die gecertificeerd zijn met het Finse M1 en het Duitse Blauwe Engel ecolabel. De combinatie van beide ecolabels bevestigt de uitstekende kwaliteit en toont de geur- én inhoudsstoffen van de materialen aan, wat van belang is voor het milieu én de gezondheid.

Twee nieuwe aanwinsten van nora flooring systems: norament 926 arago: voor tijdloze elegantie in alle ruimtes
Met de nieuwe rubber vloerbedekking norament arago heeft nora de ideale vloer ontwikkeld voor moderne architectuurconcepten. De naam norament arago is afgeleid van Aragonit, één van de drie mineraalbestanddelen van marmer. Door het subtiele, smaakvolle kleurenspectrum en het gemarmerde dessin is norament arago perfect voor gebruik in representatieve ruimten. Overal waar extreme slijtvastheid maar ook een exclusief uiterlijk zeer belangrijk zijn, zoals in entrees en gangen, toont de rubber vloer zijn kracht. Hij straalt rust uit en krijgt door zijn natuurlijke reliëfstructuur tegelijkertijd een aantrekkelijke uitstraling.

Bravis-Ziekenhuis-Roosendaal-Gouden gang

noraplan lona: de vloer als canvas, geïnspireerd door de schilderkunst
De naam van de nieuwe vloerbedekking correspondeert met het Spaanse woord canvas. Architecten zien veel potentieel voor noraplan lona: het uiterlijk is een geslaagde synthese van unikleur en structuur – ze voldoen perfect aan zowel de architectonische als functionele vereisten. Met de noraplan lona kunnen nu de meest uiteenlopende grafische designs in de vloerbedekking worden geïntegreerd. Dit is mogelijk door een speciaal productieproces. Het gewenste design wordt tijdens de vulkanisatie op hoge temperatuur en onder grote druk in de vloerbedekking aangebracht – en biedt zo tientallen jaren een aantrekkelijke uitstraling.

Nora rubber vloerbedekkingen bestaan uit hoogwaardige industriële en natuurlijke rubberkwaliteiten, mineralen uit natuurlijke bronnen en milieuvriendelijke kleurpigmenten. Geen enkele nora rubber vloerbedekking bevat pvc, weekmakers (ftalaten) of halogenen (bv. chloor). De vloerbedekkingen beschikken ook over talrijke Green Design-certificaten, wat bijdraagt aan een gezond binnenklimaat. Perfect voor een omgeving waarin je snel weer gezond wordt.

Voor meer informatie www.nora.com

Bouwen aan de Zorg partners

André van de Gun Interieurarchitect zorgKlimaatplafond LCC StVincentius