Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
nora® rubber vloerbekledingen  voor ergonomie in de operatiekamer

nora® rubber vloerbekledingen voor ergonomie in de operatiekamer

Operatiekamers leveren een belangrijke bijdrage aan het succes van een ziekenhuis. De keuze voor hoogwaardige materialen met een lange levensduur is daardoor een doorslaggevende economische factor bij de bouw of renovatie van een OK. Dit geldt vooral voor de vloerbekleding, die bovendien aan hoge hygiënische eisen moet voldoen.

Ergonomie speelt een belangrijke rol op de werkplek. En dat is ook niet voor niets: OK-personeel moet vaak lang staan, waardoor het lichaam zwaar wordt belast. Het oppervlak van de vloerbekleding is hierbij bepalend: op een harde ondergrond wordt het lichaam sneller moe dan op een elastische vloer. Door de zeer duurzame elasticiteit, verlicht nora rubber vloerbekleding het urenlange staan van artsen en OK-personeel. Rug en gewrichten worden voelbaar ontlast. Zo levert vloerbekleding van nora een bijdrage aan een gezonde werkomgeving.

Geen coating nodig en rendabel
Nog een groot voordeel: nora rubber vloerbekleding hoeft niet gecoat te worden. Niet in de fabriek en ook niet in een later stadium. Andere elastische vloerbedekkingen moeten regelmatig worden gerenoveerd wanneer de oppervlaktelaag bekrast, bevlekt of versleten is. Dit is tijdrovend en duur. Behalve de kosten van de nieuwe coating en de afvoer van de reinigingsmiddelen, is vooral de voor de renovatie vereiste afzetting van de desbetreffende delen van het gebouw een groot probleem.

Uitstekende hygiënische eigenschappen
Voor een omvattend hygiëneconcept in operatiekamers is de desinfecteerbaarheid van de vloerbekleding van groot belang. Nora rubber vloerbekledingen zijn bestand tegen oppervlaktedesinfectiemiddelen en zijn bovendien vuilafstotend. Verder laat een kortstondige inwerking van oplosmiddelen, verdunde zuren of logen geen sporen na.

Voor meer informatie: www.nora.com/be-nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details