Leveranciers aan Operatiekamers
01:06
03-04-2018

‘OK-complex MMC is hoogwaardig, functioneel en optimaal reinigbaar’

Aan operatiekamers worden hoge eisen gesteld, o.a. op het vlak van hygiëne en schoonmaakbaarheid, brand- en stralingswerendheid, geluidsreductie en luchtdichtheid. Zo ook bij de nieuwbouw van het OK-complex van MMC Veldhoven, waaraan Cleanroom Combination Group maximaal invulling heeft gegeven.

“We zijn al in een vroeg stadium door huisaannemer Carebuilders bij het project betrokken, om mee te denken over de realisatie van het OK-complex”, vertelt Michiel van Kooten, technisch directeur bij Cleanroom Combination Group. “Samen met het MMC, Carebuilders, EGM architecten en installateur Strukton hebben we diverse ontwerpsessies gehad, om te komen tot een optimaal ontwerp. Kwalitatief hoogwaardig, functioneel, conform alle normeringen en binnen het gestelde budget, waarbij CCG alle civiele zaken binnen het OK-complex heeft opgepakt. Van de wanden, vloerafwerking en plafonds tot en met de deuren, ramen en inrichtingselementen zoals PC-kasten, beeldschermnissen, doorgeefkasten en warmhoudlades. In een Revit-model hebben we de bouwkundige elementen en installatietechniek tot in detail afgestemd.”

In dit project prefabriceert, levert en monteert Cleanroom Combination Group o.a. Trespa Virtuon wandafwerking met een zeer hoge chemische resistentie, waarbij componenten zoals doorgeefkasten en warmhoudlades vlak in de wand worden ingebouwd, vertelt Van Kooten. “Hierdoor creëren we niet alleen een glad en strak oppervlak, maar ook optimaal en snel reinigbare OK’s. Door de eigenschappen van het materiaal wordt voldaan aan de wens van MMC Veldhoven om de OK-ruimte ook met chloor en alcohol goed te kunnen desinfecteren. Trespa Virtuon is bovendien resistent tegen jodium, chloorhexidine en andere ontsmettingsmiddelen, waardoor de kwaliteit van de wanden ook door de jaren heen behouden blijft.” Om ook de levensduur van de plafonds te garanderen, wordt in het OK-complex een solide plafondsysteem toegepast met geluidsabsorberende, goed reinigbare platen en een stevig aluminium raster, waarbij de overgangen van wand naar plafond rond en vlak worden afgewerkt.

Leveranciers aan Operatiekamers

In navolging van Cleanroom Combination Group verzorgt zusterbedrijf Gebe Interieurbouw de vaste inrichting van het OK-complex, waaronder de balies, kastenwanden, etc.

Voor meer informatie www.cleanroomcg.com

Tekst: Lieke van Zuilekom    Beeld: Cleanroom Combination Group

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom bouw in de zorg.

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Bouwen aan de Zorg partners

RijnstateTotaal OK