00:47
26-03-2016

OK-special | Heijneman Medical: ervaren en veelzijdige partner bij inrichting OK’s

Heijneman Medical heeft sinds haar oprichting in 1993 ruim honderdvijftig operatiekamers ingericht met operatielampen, operatietafels, voorzieningenbruggen en/of plafondpendels.

Deze producten innoveren geregeld. Zo is het nu al mogelijk de zwaarste anesthesiemachine of apparatentoren van de vloer te tillen met een dubbelarmige pendel met een reikwijdte van 2.60 meter! De door Heijneman Medical geleverde voorzieningenbruggen volgen elke vorm van het inblaasplenum. Hierdoor is de nieuwe WIP-richtlijn geen enkel probleem meer, zoals onlangs bewezen in Ziekenhuis Bernhoven in Uden en het net opgeleverde Laurentius Ziekenhuis in Roermond.

Wandgoten en -panelen
Ook op het gebied van intensive care, high care en medium care heeft Heijneman Medical haar sporen verdiend met ruim driehonderd bedplaatsen. De productlijn van wandgoten en -panelen voor holding, recovery, behandelkamers en verpleegafdelingen is geheel herontworpen en voldoet aan de huidige eisen en wensen.

De led-operatielampen van KLS Martin zijn niet alleen in Nederland marktleider, maar in heel Noord-Europa. De lichttechnische mogelijkheden (kleurtemperatuur, lichtveldvorm et cetera) zijn niet alleen uniek, maar ook de ophangmogelijkheden met extra lange armen voor bijvoorbeeld hybride operatiekamers en de toepasbaarheid van camera’s in de lamp, maken het tot een topproduct.

Meer dan leverancier
Inmiddels heeft Heijneman Medical een groot aantal hybride en IORT-operatiekamers met haar producten ingericht. Maar Heijneman Medical is meer dan alleen leverancier van hoogwaardige producten. Het bedrijf is tevens partner van en vraagbaak voor de gebruikers en ziekenhuistechnici. Ook kan Heijneman Medical (technische) trainingen verzorgen en onderhoudscontracten aanbieden.

Tekst en beeld: Heijneman

Bouwen aan de Zorg partners