00:36
29-03-2016

OK-special | Vanguards Caribische zorgmissie wordt vervolgd

Sinds februari 2015 voorziet een van de meest geavanceerde mobiele operatiekamers, voorzien van  laminaire ventilatie, in de helft van de klinische capaciteit van het Caribische eiland Bonaire. In verband met renovatiewerkzaamheden aan één van de permanente operatiekamers van het enige ziekenhuis op het eiland, valt het te verwachten dat de mobiele OK tot januari zal worden gebruikt.

Vanguards mobiele faciliteiten hebben het leven er een stuk makkelijker op gemaakt voor de inwoners, patiënten en klinische staf op Bonaire, die anders het vliegtuig hadden moeten nemen om zorg te bieden of te ontvangen. In plaats daarvan bracht Vanguard de zorg naar hen toe.

Tristan Botjes, de interne projectcoördinator van het San Francisco Ziekenhuis, vertelt over het project: “In zekere zin zullen Vanguard Health Systems en Bonaire levenslang met elkaar verbonden blijven. Op straat kom je mensen tegen die vertellen over hun ervaringen voor en na een operatie en soms laten ze zelfs hun kind zien dat in de mobiele OK geboren is. Tot nu toe zijn hier al twintig kinderen geboren.”

Voor meer informatie: www.vanguard.com/nl

Tekst en beeld: Vanguard

Bouwen aan de Zorg partners