Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Nieuws

“Ons DNA past perfect bij de zorg- en ziekenhuizensector”

demeeuw-uzgent-hires-2276

23 mei 2023 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De zorg- en ziekenhuissector vormt één van de vier pijlers van De Meeuw België. “Als specialist in modulair bouwen realiseert De Meeuw België niet alleen snelle en flexibele oplossingen voor consultatieruimtes, daghospitalen of administratieve gebouwen. Ook technische en gesofisticeerde medische faciliteiten kunnen perfect. Denk daarbij aan operatiekwartieren, dialysecentra of cleanrooms die voldoen aan de strengste normering”, zo vertelt Hans Vonck, CEO van De Meeuw België.

Vanaf 2026 moet elke ziekenhuisapotheek in ons land over een cleanroom beschikken die aan de verstrengde Europese normering (PIC/S) voldoet. Veel ziekenhuizen staan op dat vlak nog voor een grote uitdaging. “Gelukkig speelt De Meeuw België ook hier een voortrekkersrol en hebben we al mooie all-in oplossingen in uitvoering. Dit specifieke gegeven vormt slechts één van de talrijke voorbeelden waarom het DNA van De Meeuw België perfect past bij de zorg- en ziekenhuissector.” 

WELZIJN VAN DE PATIËNT 

Hedendaagse zorgcampussen en ziekenhuizen gaan altijd gepaard met specifieke normen en functionele vereisten, zeker op vlak van steriliteit, ventilatie, luchtdichtheid en circulariteit. Daarnaast speelt uiteraard ook duurzaamheid en energiezuinigheid een onmisbare rol. “Wij beschikken over alle expertise om iedere nood of behoefte te vertalen naar een aangepast technisch en efficiënt ontwerp”, zo vertelt Koen Lismont, Sales Director van De Meeuw België. “Op architecturaal vlak zijn we toekomstgericht. Daglicht voor de patiënt binnen een groene omgeving wint fors aan belang, een belangrijk gegeven waar we doelgericht op inspelen. Het welzijn van de patiënt en de medewerker staat bij ons steeds centraal” 

FLEXIBELE ZIEKENHUISWERELD 

Ook flexibiliteit is in de ziekenhuis- en zorgwereld essentieel. “Vele ziekenhuizen en zorgcampussen zitten in een strategisch fusie- of veranderingsproces met mogelijke verhuis-, nieuwbouw- of uitbreidingsplannen. Toch kampen ze in afwachting daarvan met acute en specifieke huisvestingsnoden. Wij bieden onze modulaire gebouwen aan zolang ze nodig zijn. Als ons gebouw vele decennia moet meegaan, vormt dat technisch geen enkel probleem. Toch kunnen we dankzij onze modulaire bouwmethode ieder gebouw op elk moment flexibel transformeren en aanpassen volgens actuele noden of – wanneer nodig – zelfs gewoon verhuizen”, zo besluit Hans Vonck.

INFO 

Maak kennis met De Meeuw België op ZORG.tech op 2 juni. Stand 128 
www.demeeuw.be

Koning Leopoldlaan 8 2830 Willebroek 
T: 03. 860 71 50 
E: info@demeeuw.be

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details