Corpus
01:19
26-04-2019

Ontdek in Corpus de operatiekamer van de toekomst!

Categorie Overig
Datum 2 mei 2019
Tijdstip 11:00 – 18:00 uur
Lokatie Corpus
Organisator Corpus

Op 2 mei kunnen kinderen in CORPUS ontdekken hoe het is om zelf chirurg te zijn. Zij maken kennis met nieuwe technieken die in ziekenhuizen gebruikt worden om mensen te behandelen.

Omschrijving
Het is belangrijk om goed voor je lichaam en gezondheid te zorgen. Als je gezondheid het toch af laat weten, en je belandt in het ziekenhuis, kan techniek een belangrijke rol spelen om voor het menselijk lichaam te zorgen. CORPUS en LUMC werken samen om een uniek kijkje in de ‘Operatiekamer van de toekomst’ te geven. Het belang van de ‘Operatiekamer van de toekomst’ wordt onderstreept door NWO en EANM.

Bijzondere operaties
Na de ‘reis door de mens’ kunnen kids in échte operatiekleding starten met vier bijzondere operaties, begeleidt door o.a. specialisten van het LUMC. In de operatie ‘Robotdokter’ bedienen kids-chirurgen de spinachtige robotarmen van het Da Vinci Xi systeem van Intuitive. In de ‘Game Chirurg’ operatie kijkt de mini-medicus in 3D in het lichaamsdeel van een patiënt waar een zieke plek verwijderd moet worden. Met blacklight gaat de chirurg-van-de-toekomst op zoek naar fluorescente zieke plekken in de operatie ‘Fluor & Blacklight’ en in de operatie ‘Dokter Bibber Navigeert’ wordt gebruik gemaakt van Virtual en Augmented techniek.

De artsen en technici vinden het leuk om de vragen van Kids-Chirurgen te beantwoorden! De (groot)ouders en begeleiders kunnen meekijken op (3D)beeldschermen en uiteraard kunnen er foto’s gemaakt worden van de kinderen in actie. Na vier geslaagde operaties ontvangen de deelnemers het CORPUS/LUMC Kids Chirurg Diploma! Voor uitgebreide informatie: www.corpusexperience.nl/operatiekamervandetoekomst

Aanmelden
Altijd al willen weten wat er in een operatiekamer gebeurt? Mis deze unieke kans niet en boek nu op 2 mei de ‘reis door de mens’. De minimumleeftijd voor CORPUS is 6 jaar. Reserveer op tijd want CORPUS werkt met tijdsloten! www.corpusexperience.nl

Over het samenwerkingsverband van CORPUS met IMI-Laboratorium/LUMC
De beeldvormingsconcepten en chirurgische technieken waarmee de kinderen tijdens de ‘Operatiekamer van de toekomst’ kennis maken zijn een onderdeel van een VICI-beurs die aan het IMI-Lab toegekend is door NWO. Binnen dit onderzoek worden nieuwe moleculaire beeld-vormingstechnieken ontwikkeld (in de context van de EANM) die ingezet kunnen worden voor beeldgeleide chirurgie, o.a. voor urologische ingrepen met de operatie robot.

De ‘Operatiekamer van de toekomst’ wordt mede mogelijk gemaakt door Intuitive, Barco, SurgicEye, Orsi Academy en Terpen Tijn 4 art.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom bouw in de zorg.

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Bouwen aan de Zorg partners

IJsselland ZiekenhuisBinnenzonwering