Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Nieuws

‘Ook voor kinderen kunnen we veel betekenen’

De veelzijdigheid van Vervoort schuilt niet alleen in de verschillende branches, maar ook in de maatvoering.

Tekst | Willem de Volder

Beeld | Raphael Drent, Vervoort

30 juli 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Zo wordt bij het Goirlese bedrijf vanuit de zorgsector steeds vaker een beroep gedaan op kindermeubilair. Dat reikt verder dan een stoeltje en tafeltje. Joost Graat, Accountmanager Zorg bij Vervoort, kijkt terug maar ook vooruit als het gaat over zitten en slapen.

“Vijf jaar geleden leverden mijn collega’s Maicol van den Oetelaar en Hein Kemkes over de volle breedte van de opdracht al maatwerk aan Villa Pardoes in Kaatsheuvel.” Graat doelt daarmee op het kindermeubilair dat van Villa Pardoes mede een thuis maakt voor de vele jonge, zieke bezoekertjes, die er met hun ouders en broertjes of zusjes genieten. Het was voor Vervoort een eerste stap in de ‘kinderwereld’. “Eén die vooral is gebaat bij maatwerk, letterlijk en figuurlijk”, lacht Graat, die onlangs in Heerhugowaard een project afrondde. “De jonge bezoekers van het centrum voor mensen met dementie worden op hun wenken bediend in een uitdagende speelruimte.”

Vervoort leverde maatwerk voor de kinderen in Villa Pardoes.

Volledig pakket

Zitten, slapen, opbergen en eten. Het leveren van een volledig pakket is Vervoort meer dan toevertrouwd. “Wij doen dat in alle branches, dus waarom niet als het gaat over kindermeubilair?” Zaken die centraal staan, zijn veiligheid, kleur en functionaliteit. Voor elk facet heeft Graat een uitleg paraat. “Kinderen moeten veilig kunnen zitten en spelen op en aan het meubilair. Kleuren spreken aan en maken het verblijf voor kinderen vertrouwd, maar ook uitdagend. Functionaliteit staat met name voor stevigheid, want ook die kleintjes kunnen er wat van. Bovendien moet het meubilair goed schoon te maken zijn.” Het is duidelijk dat Vervoort projecten met zo’n kinderkarakter met expertise te lijf gaat en alles in het werk stelt om ook deze opdrachten naar volle tevredenheid van opdrachtgevers en gebruiker(tje)s op gepaste wijze in te vullen.

Sfeervolle aankleding

Maar de expertise reikt verder dan sec het meubilair. “We geven invulling aan de complete inrichting. Van zit- en slaapkamermeubilair tot kapstokken, commodes en (hoes)lakentjes kunnen we alles leveren.” Graat gaat zelfs de sfeervolle aankleding van de wanden niet uit de weg. “Wij doen dat voor senioren zoals onlangs in de Vossenberg in Kaatsheuvel, waarom dan niet voor kinderenhoeken in zorginstellingen?” Sterker nog, hij en het team van Vervoort zien het als een extra uitdaging om ook voor deze doelgroep een functionele en gezellige invulling van de opdracht tot in de puntjes te verzorgen. “Waar nodig zetten we onze studiocollega’s in om onze opdrachtgever(s) een goed beeld te verschaffen van zijn/hun wensen en de daarbij behorende keuzes.”

Villa Pardoes was voor Vervoort een eerste stap in de ‘kinderwereld’.

Graat licht er nog een paar voorbeelden uit. “Vooral wachtkamers van moeder/kindpoli’s vragen om een passende en speelse invulling. Daardoor voelen kinderen zich in die nieuwe omgeving snel thuis en dat geeft rust. Momenteel zijn we betrokken bij de inrichting van een nieuwbouw bij het AMC in Amsterdam. Daar ontspruit een nieuw zorgconcept in een nieuw gebouw; een ontbrekende schakel in de zorg voor chronisch ernstig zieke kinderen tussen ziekenhuis en thuis. Een huiselijke setting waar het gezin wordt omringd door de beste zorg op medisch, verpleegkundig en psychosociaal gebied. En ook daar vormt kindermeubilair een aantrekkelijke basis voor de patiëntjes.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details