Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Open deur in regionaal acuut ziekenhuis Antwerpen-Oost
Ook de afdeling intensieve zorg nam deel aan de opendeurdag.

Open deur in regionaal acuut ziekenhuis Antwerpen-Oost

Op zondag 17 maart vond in Vlaanderen de dertiende ‘Dag van de Zorg’ plaats. Talrijke zorginstellingen maakten daarvan gebruik om via een opendeurdag hun troeven, verhaal en recentste infrastructuur te tonen aan een breed publiek. AZ Monica bood de bezoekers ook de gelegenheid om een kijkje te nemen in de nieuwste vleugel, waarvoor de interieurwerken momenteel volop bezig zijn. De ingebruikname moet tijdens het komende najaar plaatsvinden.

De bouw van een extra ziekenhuisvleugel, de E-vleugel, is nodig om de stijgende vraag naar zorg te beantwoorden en om patiënten in een hedendaagse setting te verzorgen. De nieuwe vleugel is bestemd voor raadplegingen die nu nog plaatsvinden in bijgebouwen, zoals orthopedie en gynaecologie. Ook de dienst medische beeldvorming zal dankzij de komst van de nieuwe vleugel efficiënter georganiseerd kunnen worden. Op de eerste verdieping komt een volledig uitgerust ambulant revalidatieplatform, op de tweede de psychiatrische afdeling (zowel voor dag- als meerdaagse opname). Op de derde tot vijfde verdieping worden verpleegafdelingen ingericht. Er is ruimte voor groen, met zelfs een nieuw parkje vlak naast het ziekenhuis.

Bezoekers nemen een kijkje in de nieuwe vleugel, waar de ruwbouwwerken al achter de rug liggen.

Regionaal acuut ziekenhuis

In de langetermijnstrategie van het AZ ligt de focus van de campus ­Antwerpen op laag-variabele ingrepen en revalidatie. De campus Deurne blijft een algemeen ziekenhuis, dat ook fungeert als regionaal acuut ziekenhuis voor Antwerpen-Oost met een volledig uitgeruste spoed en een ruim aanbod aan medische disciplines. De spoedafdeling krijgt een grondige renovatie en wordt, in samenwerking met de huisartsen met de bestaande huisartsenwachtpost geïntegreerd.

Willemen Construct (Mechelen) is de hoofdaannemer van de E-vleugel, een ontwerp van Assar Llox Architects (Antwerpen, Brussel). Ingenieursbureau Botec (Wommelgem) staat er in voor het ontwerp, de studie en de opvolging van de sanitaire uitrusting en brandbestrijdingsmiddelen, de klimatisatie, de elektrotechnische uitrusting – met de bliksembeveiliging en het noodstroomaggregaat, de medische gassen, de buizenpost, de rook- en warmteafvoer en de sprinklers in de parking.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details