Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Optimaliseer de ruimteakoestiek met Soundblox

Optimaliseer de ruimteakoestiek met Soundblox

Ruime ontvangstruimtes en hoge plafonds in zorginstellingen, samen met toepassing van harde materialen, zorgen voor veel nagalm en stellen de architect voor een uitdaging wat betreft de akoestisch klimaatbeheersing. Een goede ruimteakoestiek is niet alleen belangrijk voor een prettige ruimtebeleving maar helpt ook met herstel van patiënten en is cruciaal gezondheid en welzijn van zowel personeel als bezoekers. 

Akoestische oplossing Soundblox 

In zorginstellingen zie je vaak grote ontvangstruimtes met hoog plafond. Daarbij wordt meestal veel gebruik gemaakt van hardem materialen. Vooral glazen wanden zijn erg in trek. Het heeft dan ook een strakke en ruimtelijke uitstraling, alleen zorgen deze harde materialen voor een hard en onaangenaam geluid, veel nagalm en een slechte spraakverstaanbaarheid. Een geluidabsorberende voorziening in het plafond is dna vaak niet toereikend om het geluid in de ruimte naar een aanvaardbaar niveau te brengen. Geluidabsorberende materialen zijn echter zowel kwetsbaar als ook prijzig. Soundblox kan uitkomst bieden. 

Met Soundblox wordt de ruimteakoestiek geoptimaliseerd. Met deze akoestische betonmetselblokkenblokken kan de oplossing voor geluidabsorptie én geluidisolatie alswel brandwerendheid worden gecombineerd in in één stabiele wandconstructie. Soundblox hebben een hoge druksterkte waardoor het optrekken van hoge wanden geen enkel probleem vormt. 

Interieur 

Soundblox pasen door hun veelzijdigheid in elk interieur. Deze akoestische betonblokken hebben geen afwerking nodig maar kunnen desgewenst in elke kleur worden gespoten en gaan volledig op in het bestaande interieur.. 

Natuurlijk groene wandafwerking 

Natuurlijk groen heeft een aantoonbaar positieve invloed op stemming, welzijn, productiviteit, creativiteit en herstel van patiënten, evenals een goede ruimteakoestiek. Beide elementen komen samen in Soundblox waar een afwerking met onze 100% natuurlijke, geconserveerde mosbedekking tot de mogelijkheden behoort. Deze onderhoudsvrije moswand heeft geen water of daglicht nodig en geeft elke ontvangstruimte, receptie, kantoorof wachtruimte een exclusieve, natuurlijke uitstraling. 

Met deze onderhoudsvrije mos kan een volledig naadloze moswand worden gerealiseerd met een hoge geluiddemping. Daarnaast zijn er ook akoestische mospanelen leverbaar met een hoogwaardige geluidabsorberende backing, die gemakkelijk tegen de wand geschroefd kunnen worden en die zorgen voor een aangename geluidbeleving in elke ruimte. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details