Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Overname Lopital BV door Holland Capital

Overname Lopital BV door Holland Capital

We willen graag een bijzonder moment met je delen: Vanaf 15 augustus 2023 verwelkomt Lopital een nieuw hoofdstuk in haar geschiedenis. Met trots kondigen we aan dat we onderdeel zijn geworden van Holland Capital, één van de meest gerenommeerde investeringsmaatschappijen in Nederland met uitgebreide ervaring in de zorgsector.

Bij verandering hoort ook afscheid. Onze gewaardeerde directieleden René, Cees en Roland zullen stapsgewijs hun verantwoordelijkheden overdragen en plaats maken voor nieuw elan. Hun inzet en ondernemerschap hebben Lopital getransformeerd tot het dynamische en innovatieve bedrijf dat het vandaag is. We zijn hen dan ook diep dankbaar voor hun toewijding. Dit betekent niet dat René, Cees en Roland nu al volledig uit beeld verdwijnen, maar ze zullen nog regelmatig op kantoor te vinden zijn voor overdracht. Daarnaast zullen we op een later moment op “Brabantse” wijze met een lach en een traan afscheid nemen.

Jan van Megen is benoemd tot CEO. Jan heeft uiteenlopende directiefuncties vervuld en een ruime succesvolle ervaring binnen de zorgsector en de internationale markten, die Lopital bedient. Naast Jan zullen Dennis van Eijkeren, verantwoordelijk voor financieel management, en Hans Vermeer, die zich zal richten op productie en operationeel management, het managementteam vormen. Met onze gecombineerde kennis en inzet willen we voortbouwen op de fundering, die door René, Roland en Cees is gelegd.

Onder de vleugels van Holland Capital zullen we onze grenzen blijven verleggen. De overname biedt Lopital de kans om verder te groeien, innovatieve producten te introduceren en onze positie op de internationale markt te verstevigen. Daarbij staan jouw belangen en die van onze toeleveranciers altijd voorop.

Jan van Megen: “In de komende weken en maanden zullen er meer updates en spannende ontwikkelingen volgen. We kijken ernaar uit om dit nieuwe hoofdstuk samen met jou te schrijven. Bedankt voor jouw voortdurende vertrouwen in ons bedrijf. Ik hoop je op korte termijn een persoonlijke toelichting te kunnen geven en kijk uit naar een verdere intensivering van onze succesvolle samenwerking.”

Wat betekent dit voor jou als gewaardeerde relatie van Lopital?

• Het realiseren van groei en continuïteit voor ons bedrijf.
• Het bieden van een inspirerende werkomgeving waarin iedereen kan groeien en ontwikkelen.
• Het versterken van ons internationale marktleiderschap in hygiëne- en medische hulpmiddelen.
• Het uitbreiden van onze portfolio met nieuwe, innovatieve producten en diensten.
• Het waarborgen van stabiliteit dankzij de financiële slagkracht en expertise van Holland Capital.

De Brabantse waarden, die de kern van onze bedrijfscultuur vormen, blijven ongewijzigd. We geloven, dat de sleutel tot ons succes in de relaties ligt, die we de afgelopen 45 jaar hebben opgebouwd. En jij, onze gewaardeerde relatie, bent een onmisbaar deel van dat verhaal.

Een nieuw hoofdstuk voor Lopital, maar ook voor ons.

Met een mengeling van emoties en oprechte dankbaarheid laten we je weten dat er na 31 jaar van bevlogen leidinggeven aan Lopital Nederland B.V. er een nieuw hoofdstuk aangebroken is voor ons en ons geliefde bedrijf.

Het besluit om Lopital over te dragen aan nieuwe handen was geen eenvoudige, maar we geloven, dat deze stap de toekomst van Lopital zal versterken en verrijken. Met trots en voldoening kunnen we terugkijken op de groei, innovatie en samenwerking, die Lopital heeft gekenmerkt gedurende onze gezamenlijke reis.

Onze oprechte dank gaat uit naar jou, onze gewaardeerde relatie, voor jouw bijdrage aan de successen van Lopital. Samen hebben we het bedrijf gemaakt tot wat het vandaag de dag is: een bloeiend en vooruitstrevend bedrijf met een wereldwijde reikwijdte en een sterke visie voor de toekomst.

We zijn ervan overtuigd, dat Jan van Megen met zijn uitgebreide directie-ervaring en internationale kennis Lopital in goede handen zal leiden.

Met oprechte waardering en warme groeten,

Cees van Dam, René Dröge en Roland van Amelsfoort

Belangrijk om te benadrukken: de naam Lopital en alle contactgegevens blijven onveranderd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details