Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Overname Lopital door Holland Capital

Overname Lopital door Holland Capital

Lopital voegt een nieuw hoofdstuk toe aan haar geschiedenis. Het bedrijf is onderdeel geworden van Holland Capital, één van de meest gerenommeerde investeringsmaatschappijen in Nederland met uitgebreide ervaring in de zorgsector.

Bij verandering hoort ook afscheid. Directieleden René Dröge, Cees van Dam en Roland van Amelsfoort zullen stapsgewijs hun verantwoordelijkheden overdragen en plaats maken voor nieuw elan. “Hun inzet en ondernemerschap hebben Lopital getransformeerd tot het dynamische en innovatieve bedrijf dat het vandaag is. We zijn hen dan ook diep dankbaar voor hun toewijding”, aldus het bedrijf in een bericht. “Dit betekent niet dat René, Cees en Roland nu al volledig uit beeld verdwijnen; ze zullen nog regelmatig op kantoor te vinden zijn voor de overdracht. Daarnaast zullen we op een later moment op ‘Brabantse wijze’ met een lach en een traan afscheid nemen.” 

Jan van Megen is benoemd tot CEO. “Jan heeft uiteenlopende directiefuncties vervuld en een ruime, succesvolle ervaring binnen de zorgsector en internationale markten die Lopital bedient. Naast Jan zullen Dennis van Eijkeren, verantwoordelijk voor financieel management, en Hans Vermeer, die zich zal richten op productie en operationeel management, het managementteam vormen. Met hun gecombineerde kennis en inzet willen we voortbouwen op de fundering die door René, Roland en Cees is gelegd. Onder de vleugels van Holland Capital zullen we onze grenzen blijven verleggen.” De overname biedt Lopital de kans om verder te groeien, innovatieve producten te introduceren en haar positie op de internationale markt te verstevigen.

Nieuw hoofdstuk

Met een mengeling van emoties en oprechte dankbaarheid laten we je weten dat er na 31 jaar van bevlogen leidinggeven aan Lopital Nederland B.V. een nieuw hoofdstuk is aangebroken voor ons en ons geliefde bedrijf. Het besluit om Lopital over te dragen aan nieuwe handen was geen eenvoudige, maar we geloven dat deze stap de toekomst van Lopital zal versterken en verrijken. Met trots en voldoening kunnen we terugkijken op de groei, innovatie en samenwerking die Lopital heeft gekenmerkt gedurende onze gezamenlijke reis. Onze oprechte dank gaat uit naar onze relaties en hun bijdrage aan de successen van Lopital. Samen hebben we het bedrijf gemaakt tot wat het vandaag de dag is: een bloeiend en vooruitstrevend bedrijf met een wereldwijde reikwijdte en een sterke visie voor de toekomst. We zijn ervan overtuigd dat Jan van Megen met zijn uitgebreide directie-ervaring en internationale kennis Lopital in goede handen zal leiden.

Met oprechte waardering en warme groeten, 

Cees van Dam, René Dröge en Roland van Amelsfoort

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details