Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Productinformatie

Persoonlijke bezittingen blijven tijdens dagopname bij patiënt dankzij unieke bedkoffer

naamloos-3-kopieren-1

7 april 2020 Leestijd 1 minuten

Deel dit artikel

Wie naar het dagziekenhuis gaat, houdt persoonlijke bezittingen graag zo dicht mogelijk bij zich. Met de unieke patiëntenkoffer is dat mogelijk, want deze compacte box hangt aan het bed en ‘reist’ in een concept met circulaire flow overal met de patiënt mee.

“Voor het nieuwe dagziekenhuis was AZ Sint-Lucas op zoek naar een oplossing die met de patiënt kon meegaan en tegelijk robuust, hygiënisch, afsluitbaar en eenvoudig te gebruiken was. Het eerste prototype van de bedkoffer werd ontwikkeld door een student voor zijn masterproef. Dat hebben wij gefinetuned”, zegt Dimitri Merlin van Cides, dat gespecialiseerd is in product design. “Het resultaat is een ergonomisch koffertje dat met behulp van een opzetstuk aan de achterkant van elk bed opgehangen kan worden. Hoeken en kanten werden vermeden om een eenvoudig onderhoud mogelijk te maken en het formaat is afgestemd op de beschikbare ruimte in liften.”

De bedkoffer wordt voor het eerst toegepast in het AZ Sint-Lucas, maar ook andere ziekenhuizen tonen al interesse. In deze toepassing wordt gewerkt met afsluitbare koffers, maar een systeem met drukknop is eveneens mogelijk.     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details