Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Pionier in modulaire bouw innoveert en excelleert

Pionier in modulaire bouw innoveert en excelleert

Bij Bussman Medical & Research is innovatie de normaalste zaak van de wereld. De pionier in modulaire bouw voor de zorg excelleert in hightech. De winnaar van een KNX Professional Award ontwerpt, produceert en monteert volledige OK-complexen op basis van turnkey. Of het nu gaat om tijdelijke of permanente accommodaties, Bussman Medical & Research creëert aanpasbare en betaalbare zorgcomplexen. Als legoblokken worden de modules gestapeld, plug-and-play. Zorgprocessen kunnen zo ongestoord doorgaan.

Bussman is al meer dan 35 jaar leverancier van modulaire huisvesting en realiseert tijdelijke en permanente accommodaties. De afdeling Bussman Medical & Research richt zich op de zorgmarkt. Door de voorsprong in kennis en door het netwerk met onderaannemers, worden klanten uit binnen- en buitenland op maat bediend. In Nederland is er zelfs geen ander bedrijf dat tijdelijke OK-complexen kan leveren.

Sales Manager Dick Blommendaal zegt: “De standaard accommodaties van Bussman Verhuur bestaan uit gekoppelde modules met een grondvlak van 3 bij 6 meter. Voor permanente voorzieningen kan worden afgeweken van deze standaard maatvoering. Indien gewenst, zoals bij OK’s, kunnen de units tot maximaal 4 meter hoogte geproduceerd worden. Dit is de maximale hoogte die nog met speciale diepladers naar de bouwplaats vervoerd kan worden. De constructies zijn van staal. Het wijzigen van de indeling en het leidingenverloop is eenvoudig. Daarnaast is de realisatietijd op locatie erg kort. Dit komt omdat bij modulaire bouw veel van het werk vooraf in de fabriek gedaan wordt. Er is bovendien geen enkele bouwvorm waarbij zo weinig afval geproduceerd wordt en het hergebruik zo hoog is.” Er is bovendien geen enkele bouwvorm waarbij zo weinig afval geproduceerd wordt en het hergebruik zo hoog is.” Innovatie speelt een belangrijke rol bij Bussman Verhuur. Blommendaal zegt: “Een innovatie van Bussman Medical & Research is bijvoorbeeld de modulair gebouwde hybride OK. Zo’n OK is voorzien van een beweegbare C-boog voor radiografische beeldverwerking tijdens chirurgische ingrepen.”, licht Blommendaal toe. “Een ander voorbeeld is de KNX-gestuurde OK monitoring. Op touch screen schermen is niet alleen alle essentiële informatie met betrekking tot temperatuur, luchtvochtigheid en overdruk af te lezen. Ook worden hierop eventuele alarmmeldingen zichtbaar en is dit het bedieningsscherm voor veel functies zoals verlichting en klimaatbeheersing. Door de toepassing van I-pads in de interim OK voorzieningen, inmiddels bij 4 verschillende ziekenhuizen in gebruik (geweest), hebben we tienduizenden euro’s kunnen besparen. Voor dit systeem kregen we in 2012 de KNX Professional Award.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details