Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Prestatiebekledingsstoffen hebben er nog nooit zo stijlvol uitgezien
Eden is verkrijgbaar in 25 verfijnde kleuren. Variërend van juweltinten tot warme neutrale tinten, is dit een stof die uitblinkt in elke contractomgeving. (Beeld: Alex Natt)

Prestatiebekledingsstoffen hebben er nog nooit zo stijlvol uitgezien

De nieuwe zachte stoffen en kunstleer van Agua zijn subtiel, verfijnd en sterk. Eden, Fleck en Bouclé: drie nieuwe collecties van zacht textiel en kunstleer en met een rijke textuur, die perfect zijn voor de gezondheidszorg.

Textuur is alles in een bekledingsstof. Afgezien van de tastbaarheid en het comfort van een stof, brengen textuurmaterialen indrukwekkende diepte en levendigheid van kleur in ontwerpschema’s. Ze zien er eigentijds uit en voegen een welkome moderne look toe aan interieurs.

De Bouclé-collectie van Agua blijft trouw aan het speelse gevoel van de stof met een zachte, textuurrijke weeftechniek die geschikt is voor elke toepassing. (Beeld: Alex Natt)

Natuurlijk ogend Eden

Eden heeft een luxueuze garen, geweven met een onregelmatige, licht slubachtige textuur. Het lijkt alsof het met de hand is geweven van zijde of een linnenmengsel voor een weelderig gevoel, maar is uiteraard veel duurzamer. Het zwaardere gewicht speelt in op de huidige trend van dichtere, natuurlijk ogende stoffen, maar met behoud van alle prestatiekenmerken waar Agua om bekend staat.

Net als alle Agua collecties, is Eden vlamvertragend volgens de hoogste normen, terwijl de Martindale-score van 90.000 driemaal de commerciële standaard van 30.000 is. Eden is ook waterdicht en afgewerkt met AguaGuard365, een antimicrobiële technologie voor ultieme bescherming tegen bacteriën en virussen. Eden is verkrijgbaar in 25 verfijnde kleuren. Variërend van juweltinten tot warme neutrale tinten, is dit een stof die uitblinkt in elke contractomgeving.

Fleck slaat een harmonieuze balans tussen moderne innovatie en klassiek comfort en is beschikbaar in 23 verfijnde kleuren. (Beeld: Vyva Fabrics)

Verleidelijke Fleck

Fleck is een opmerkelijke lijn van kunstleer, die zorgvuldig is ontworpen om de unieke charme van een tweekleurig stofweefsel met spikkels na te bootsen. Dit resulteert in een verleidelijke interactie van contrasterende tinten die de textuur van de stof versterken en zo een betoverende zintuiglijke ervaring creëren.

Naast zijn boeiende esthetiek heeft Fleck een reeks indrukwekkende kenmerken. Het voldoet aan de hoogste vlamvertragende normen, waardoor het voor veiligheid zorgt zonder stijl op te offeren. Fleck is ftalaatvrij en heeft een uitstekende Martindale-score van 300.000 waardoor het geschikt is voor verschillende toepassingen. Fleck slaat een harmonieuze balans tussen moderne innovatie en klassiek comfort. Bovendien omvat zijn onberispelijke vlekbestendigheid een breed spectrum, waarbij vet, inkt, urine, jodium, betadine, bloed en koffie makkelijk verwijderd kunnen worden. Fleck is beschikbaar in 23 verfijnde kleuren.

Zachte Bouclé

En dan is er nog Bouclé, met zijn kenmerkende geluste, krullende garens. Dit is een collectie waar Agua meer dan een jaar aan gewerkt heeft en die zorgvuldig aanpassing en testen vereiste. Ten eerste moest het er goed uitzien – de Bouclé-weeftechniek moest eer doen aan de oude stoftraditie. Maar Agua wilde ook een stof ontwikkelen die presteerde in lijn met alle andere standaardstoffen. Dit gaat niet alleen om stijl boven inhoud. Veel bouclé-stoffen slijten te snel en voldoen niet aan de strenge eisen van de contractomgeving.

Pilling komt vaak voor vanwege de losse weefstructuur van de stof, dus is deze stof ontworpen om slijtage te weerstaan terwijl het ook een indrukwekkend zachte touch behoudt, met als resultaat een Martindale-score van 70.000. In lijn met het volledige productassortiment van Agua is Bouclé ook waterdicht, brandvertragend volgens de hoogste specificaties voor contractgebruik en ook antimicrobieel, dankzij de AguaGuard365-behandeling. De Bouclé-collectie van Agua blijft trouw aan het speelse gevoel van de stof met een zachte, textuurrijke weeftechniek die geschikt is voor elke toepassing. Het zal zich bewijzen als een uiterst verstandige langetermijninvestering. Dankzij een elegant kleurenpalet van 16 tinten ziet het er moeiteloos stijlvol uit. Het is bouclé, maar niet zoals je het kent.

Deze drie nieuwe collecties passen perfect in het steeds uitbreidende assortiment van Vyva Fabrics en zullen onmiddellijk elke omgeving opvrolijken, met behoud van prestaties en onderhoud.

Vyva Fabrics is gespecialiseerd in meubel-, project- en outdoorstoffen. Als betrouwbare partner voor interieur en exterieur houdt zij zich graag bezig met duurzame materialen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details