Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Prinsenstichting kiest voor linoleumvloeren
De linoleumvloeren zijn onderhoudsvriendelijk.

Prinsenstichting kiest voor linoleumvloeren

“Eén van de voorwaarden voor de Prinsenstichting was dat het bij de vloerbedekking moest gaan om een duurzaam en CO2-­neutraal product”, zegt Rene Treffers, segmentmanager Zorg bij Forbo. “Ons Marmoleum is de eerste CO2-neutraal geproduceerde vloer ter wereld. Sterker nog, het is CO2-negatief, want de grondstoffen zijn herplantbaar. Het is een 100% natuurproduct.”

Het Marmoleum van Forbo kent als grondstoffen lijnolie, kalksteen, hars, houtmeel en kleurstoffen van natuurlijk pigment. Treffers: “Deze ingrediënten worden gemengd tot een harde gel die wordt uitgerold in dunne laagjes en op jute geperst. Na droging wordt het materiaal nog voorzien van een UV-bestendige toplaag.”

Het moest gaan om een duurzaam en CO2-neutraal product.

Behalve dat het om een CO2-neutraal product gaat, zijn linoleumvloeren oersterk en onderhoudsvriendelijk, stelt Treffers, en daarmee uitermate geschikt voor toepassing in onder meer de zorg en het onderwijs. “De Prinsenstichting heeft ons ook om advies gevraagd. Wij hebben een ontwerpservice die onze klanten begeleidt en onze kleuradviseur kan kleuradviezen geven. De mensen van de Prinsenstichting zijn in onze showroom geweest om kleine staaltjes uit te kiezen die passen bij de ‘look & feel’ van de stichting. Op basis van grotere stalen is een definitieve keuze gemaakt. Er is gekozen voor verschillende kleuren en dessins uit de series Concrete en Striato, die mooi bij elkaar passen en die een natuurlijke uitstraling hebben. Daarnaast hebben wij de Prinsenstichting een onderhoudspakket kunnen aanbieden.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details