Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Procesoptimalisatie op de operatiekamer

Procesoptimalisatie op de operatiekamer

In de life-critical omgeving van het operatiekamercomplex zorgt het geïntegreerde systeem ORflow voor een optimale ondersteuning van het operatieproces.

Toename (beeld)informatie op de OK

Door de toenemende beschikbaarheid en behoefte van (beeld)informatie op de OK, neemt de complexiteit van informatiemanagement tijdens het operatieproces toe. ORflow, het workflowmanagementsysteem van INTER ondersteunt zorgspecialisten met de juiste informatie in elke fase van het operatieproces. Belangrijke statusinformatie, patiëntgegevens, beelden of teaminformatie worden overzichtelijk in het centrale informatiescherm binnen de operatiekamer weergegeven.

Voordelen

Door het bieden van de juiste informatie tijdens de verschillende fasen van het operatieproces wordt de samenwerking op de OK en informatiedeling onderling bevorderd. Veiligheid en efficiency van het chirurgisch proces nemen daardoor toe, met als resultaat:

• Verlaging van het risico op postoperatieve wondinfecties;

• Efficiëntie verhoging van het operatieproces;

• Verhoging van de OK-bezettingsgraad;

• Beter inzicht in processtatus en kwaliteit.

Hoe werkt ORflow?

Het operatieteam doorloopt de operatiefases met behulp van digitale checklists. Digitalisering met ORflow zorgt ervoor dat hand­matige acties en registraties tot een minimum beperkt worden. Slimme alerts zetten geautomatiseerd andere acties in gang of vragen om extra oplettendheid bij het operatieteam. Zo heeft het OK-team alle aandacht voor de patiënt en de operatie.

orflow-systeemintegratie-in-ok-systemen-bij-het-erasmus-mc-door-inter_4-kopieren

Uitgebreide proces- en systeemintegratie

ORflow voorziet in de integratie met andere systemen, zoals beeldroutering of het gebouwbeheersysteem. Eigen applicaties of systemen van derden kunnen via koppelingen direct in ORflow worden opgeroepen.

Modulaire opbouw

Of je nu een klein, middel of groot ziekenhuis bent, met een kleine of grote behoefte aan digitalisering en één of meerdere koppelingen wenst; de modulaire opbouw en schaalbaarheid van ORflow zorgt ervoor dat modules eenvoudig toegevoegd of weggelaten kunnen worden, denk aan:

• Geïntegreerde beeldroutering in PIP, PAP of quadview;

• Geïntegreerde DICOM viewer met 3D reconstructie;

• Beeld- en videopslag in EPD/PACS;

• Radiobediening;

• Audio- en videostreaming vanuit elke OK naar iedere gewenste locatie binnen of buiten het ziekenhuis;

• Webbased online portal voor beeldbewerking;

• Koppeling met het gebouwbeheersysteem;

• Beletscherm aan de buitenzijde van de OK.

Nieuwsgierig?

In 2017 heeft Erasmus MC 26 operatiekamers in gebruik genomen met het peroperatieve informatiescherm ORflow. Op het FMT Totaal OK congres op 23 november 2020 zal A. (Antoine) van Kempen, Programma manager inventaris en inhuizing/Transitiecoördinator nieuwbouw van het Erasmus MC alles vertellen over de procesintegratie in hun OK-systemen. Eisen en wensen, mogelijkheden en uitdagingen komen aan de orde. Tevens zal INTER die dag op stand Nr 39 livedemonstraties van ORflow geven. Voor meer informatie, zie www.inter.nl.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details