Lensen Projectinrichters
02:06
12-11-2018

Projectinrichting: Van klinisch wit tot rode luche

Lensen Projectinrichters is van huis uit, met Frank Lensen als oprichter, een familiebedrijf. Het begon veertig jaar geleden met stoffering en raamdecoratie en is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende speler op het gebied van totaalinrichting. Theaters, hotels en zorginstellingen worden smaakvol ingericht door een team dat bruist van de kennis en ideeën. Een gesprek met Robert Verhoeven in Zaltbommel.

De sfeer van persoonlijke aandacht en oog voor kwaliteit zijn onlosmakelijk met het interieurbedrijf verbonden. “Wij richten ons op Leisure, Health & Living en Office”, zegt Verhoeven, bij het bedrijf verantwoordelijk voor Health & Living. “We zijn een totaalinrichter”, zegt hij even later in het gesprek. Voorbeelden heeft hij te over als het gaat over vooraanstaande projecten en opdrachtgevers. “Van klinisch wit tot rode pluche.” Lensen is hofleverancier bij Holland Casino en werkt voor diverse theaters, waaronder het Afas Circus Theater in Scheveningen en het Beatrix Theater in Utrecht. Lensen Office mag bovendien in een adem genoemd worden met onder meer Mercedes-Benz, Rabobank en TomTom. Ook buiten Nederland wordt prijs gesteld op de expertise en het meedenken door het team van Lensen.

Lensen Projectinrichters

Bouwmanagement
“Al die relaties hebben we ontzorgd. Bij een aantal hebben we het proces van begin tot het einde begeleid. Van de muurafwerking tot en met de meubels en verlichting. Omdat we zoveel disciplines in huis hebben, wordt het bouwmanagement ook vaak aan ons toevertrouwd.” Dat laatste was onder meer het geval in het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop, waar Lensen in combinatie met het Bouwbureau van het St. Anna Ziekenhuis het project ‘Bedrijfsrestaurant’ tot een succesvol resultaat leidde. “Conceptmatig denken en werken, het is Lensen toevertrouwd.”

De Studio
De Studio, het episch centrum binnen het bedrijf, wordt in de Lensen-organisatie met kapitaal geschreven. “Die afdeling is een belangrijke schakel in het succes van Lensen. Zes binnenhuisarchitecten/stylistes zetten voor opdrachtgevers al hun creativiteit in. Inrichtingsadvies, ideeën wat betreft andersoortige keuzes, kortom alles wat bijdraagt aan het onderscheidend vermogen krijgt aandacht. Als geen ander kunnen zij zich verplaatsen in de positie van opdrachtgever én gebruiker en het team durft daar een eigen draai aan te geven. Gasten, bewoners, bezoekers en gebruikers, allen moeten het gemak ondervinden van een inrichting en zich thuis voelen.” Verhoeven koppelt er ‘beleving’ aan. “Essentieel dat ook die wordt opgeroepen. Daar draait het om.”

Lensen Projectinrichters

‘Out of the box’
Of het nu gaat over vrije tijd, zorg of kantoor, Lensen wil in een vroeg stadium betrokken worden in het ontwerpproces. “Juist dan kun je in een project je ziel en zaligheid leggen.” Verhoeven schaart de inzet van De Studio onder ‘out of the box’-denken. Begrippen als persoonlijk, onafhankelijk en oplossingsgericht hebben betrekking op dat episch centrum binnen de Lensen-organisatie. “Al die aspecten leiden, samen met de hoogst mogelijke kwaliteit, al vier decennia naar het hoogst mogelijke resultaat.”

Lensen Projectinrichters

Service
Het blijft voor Lensen niet bij ontwerp, uitvoering en inrichting. Ook de service door eigen vakmensen is bij de projectinrichter in vakkundige handen. “Alles draait om oplossingsgericht (mee)denken. Maar ook een persoonlijke aanpak en veiligheid zijn aspecten die onlosmakelijk zijn verbonden aan een samenwerking met Lensen.” Belangrijk om te vermelden vindt Verhoeven dat er op het gebied van inrichting wordt gewerkt met kwalitatief hoogwaardige producenten. Ook wordt een groot deel van de collectie geproduceerd onder private label. “Eigen Lensen-producten voor kantoren, hotels en zorgsegment met comfortabel ontzorgen als rode draad.”

Ambitieus
‘De beste totaalinrichter in Nederland’. Lensen heeft zich dat als doel gesteld voor 2021. Verhoeven is ervan overtuigd dat visie, missie en expertise elkaar dan in volle wasdom tegenkomen. “We zijn hard op weg naar dat doel. Waarom? Nou, we investeren in onze mensen en verfijnen de organisatie. In combinatie met de kwaliteit van de producten gaan we onze doelstelling realiseren, uiteraard met onze opdrachtgevers als gewaardeerd middelpunt.”   

Tekst: Willem de Volder   Beeld: Lensen

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom bouw in de zorg.

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Bouwen aan de Zorg partners

MEDICA & COMPAMEDErkan Sahin