Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Radboudumc wint bronzen Zinnige Zorg Award

Radboudumc wint bronzen Zinnige Zorg Award

Gisteravond heeft het Radboudumc met het project ‘Sedatie’ de derde prijs behaald bij de Zinnige Zorg Award, een initiatief van zorgverzekeraar VGZ. Patiënten ondergaan ontspannen een pijnlijke ingreep via sedatie. Het is minder belastend dan narcose, kan ook prima op een polikliniek plaatsvinden en geeft een snel herstel.

Het Nederlandse publiek bepaalde wie van de genomineerden doorging naar de finale. Het project ‘Sedatie’ kreeg de meeste stemmen van het publiek en belandde bij de vijf publiekswinnaars die vragen kregen van de vakjury. Aan het project ‘Sedatie’ werd de bronzen Zinnige Zorg Award toegekend.

Herkenbaarheid van het probleem
De jury roemde het heldere verhaal van anesthesioloog Michiel Vaneker en de herkenbaarheid van het probleem waar sedatie een oplossing voor biedt. Michiel Vaneker is trots op de prijs: “Sedatie wordt reeds veelvuldig in Nederland toegepast door sedatiepraktijkspecialisten en physician assistants Anesthesiologie. Deze prijs geeft nog meer bekendheid aan het onderwerp en ik zie dit ook als erkenning door de zorgverzekeraar voor iets waar zoveel kundige anesthesiezorgprofessionals dagelijks mee bezig zijn.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details