Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Reinaerde behaalt certificaat Brons voor Milieuthermometer Zorg

Reinaerde behaalt certificaat Brons voor Milieuthermometer Zorg

Wethouders van zes gemeenten hebben Reinaerde woensdag 19 februari gecertificeerd vanwege de gestructureerde inspanningen voor duurzaamheid. Tijdens een feestelijke bijeenkomsten met zorgbestuurders en wethouders binnen de provincie Utrecht, vertelden twee cliënten en Jacques Visser (strategisch manager) wat Reinaerde allemaal doet aan duurzaamheid: “Om planmatig bij te dragen aan Klimaatactie hebben we in maart 2019 de Green Deal in de Zorg ondertekend. In oktober heeft in de Week van de Duurzaamheid de audit hiervoor plaatsgevonden op zes locaties. Met als mooi resultaat dat we binnen één jaar niveau brons van de Milieuthermometer Zorg hebben bereikt.”

Voor het behalen van dit keurmerk moesten de zes locaties voldoen aan eisen op het gebied van bijvoorbeeld energiebesparing, gescheiden inzamelen van afval, het gebruik van schoonmaakmiddelen met een eco-label etc. Concreet gaat het om de Burgermeester Burgerhof in Harmelen, Oikos in Utrecht, De Weteringhoek in Houten, Arbeidscentrum Veenendaal, Boog 1 in Woudenberg en De Berk in Zeist. “We werken op weg naar het zilveren niveau verder aan duurzaam inkopen, energiebesparing, efficiënter waterverbruik, het terugdringen van voedselverspilling, vervoer van medewerkers van en naar het werk en afvalverwerking. De Milieuthermometer Zorg helpt ons bij het nemen van nuttige milieumaatregelen die zich snel terugverdienen. Hiermee geven we concreet invulling en uiting aan onze kernwaarde duurzaam en maken we de voortgang van onze duurzame strategie zichtbaar.”

Reinaerde heeft een brede visie op duurzaamheid en wil uit de 17 Duurzame Ontwikkeldoelen van de Verenigde Naties verschil maken op vier doelen in het bijzonder:

– Gezondheid (3)

– Eerlijk werk (8)

– Toegankelijke samenleving (11)

– Klimaatactie (13).

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details