Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Retrofitten van trafoverdelers kan veel kosten besparen

Retrofitten van trafoverdelers kan veel kosten besparen

Wijdeven Inductive Solutions (onderdeel van de KUK Group) is niet alleen actief als ontwerper en producent van maatwerkoplossingen voor nieuwe transformatoren en medische trafoverdelers, het renoveert ook bestaande trafoverdelers voor de medische sector.

“Wijdeven Inductive Solutions denkt mee over de ‘costdown mogelijkheid’ van medische trafoverdelers”, vertelt Sales Engineer Adri Hems. “Het hoeft niet altijd een nieuwe trafoverdeler te zijn, we kunnen ook retrofitten. Met kleine aanpassingen aan de huidige situatie en tegen een minimaal budget is de trafoverdeler weer ‘up and running’ volgens de laatste normen. Hierbij kunnen in de meeste gevallen de huidige medische transformatoren behouden blijven. Deze gaan erg lang mee en voldoen na twintig jaar nog steeds aan de laatste normen.”

Volgens Senior Account – Project Manager Paul Pruss is kostenbesparing dan ook de essentie van de retrofit. “De bestaande trafoverdeler met de huidige infrastructuur kan behouden blijven. Als er iets gaat wijzigen in de installatie, dan dient de infrastructuur naar de huidige norm gebracht te worden. Dat kan erg kostbaar zijn. Als een ziekenhuis in de nabije toekomst gaat verbouwen, fuseren of specialiseren, kan retrofitten een ideale tussentijdse oplossing zijn. De huidige trafoverdeler kan daarna weer jaren mee.”

Hems: “We werken altijd op locatie en maken een projectplanning waarbij we zo min mogelijk overlast veroorzaken. We ontzorgen de klant van A tot Z, vanaf ons vakkundig multidisciplinair projectteam tot aan de monteurs gespecialiseerd in paneelbouw volgens NEN 710 en NEN-EN-IEC 61439. Voor medische ruimten die niet spanningsloos kunnen of mogen, plaatsen we onze tijdelijke mobiele trafoverdelers. Tijdens de upgrade van de medische trafoverdeler voeren we gelijk groot onderhoud uit. Revisieschema’s worden gegenereerd vanuit E-plan pro panel en door ons digitaal aangeleverd. Volgens ons testprotocol worden er voor oplevering diverse testen uitgevoerd.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details