Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Rijnstate verbouwt, vernieuwt en verduurzaamt
De entree zal circulair vervaardigd worden.

Rijnstate verbouwt, vernieuwt en verduurzaamt

Rijnstate bouwt aan de toekomst! Begin mei is gestart met de voorbereidingen voor de verbouwing aan de hoofdingang van het ziekenhuis in Arnhem-Noord. Er komt een tijdelijke entree die als ingang dient, wanneer na de zomer de hoofdingang wordt afgesloten voor een stevige opknapbeurt.

Voorbij de huidige Kiss & Ride, ter hoogte van de taxistandplaats, komt de tijdelijke ingang van Rijnstate. Vrijdag 5 mei startte de aannemer met het plaatsen van stofschotten, en op zaterdag 6 mei werd de pui eruit gebroken. Vanaf begin september wordt de tijdelijke entree in gebruik genomen en wordt de hoofdingang afgesloten, om aan de daadwerkelijke verbouwing te kunnen beginnen.

Meer verbouwingen op komst

De aanpassing van de hoofdentree is het begin van een flinke reeks verbouwingen aan het ziekenhuis in Arnhem-Noord. Tot en met 2030 neemt Rijnstate onder meer het buitengebied onder handen, verbouwt zij het Atrium, de poliklinieken en een aantal verpleegafdelingen en breidt zij de afdeling Radiologie uit.

Voor de bouw van de nieuwe entree is gekozen voor duurzame materialen zoals hout, dat op een andere plek in ons land wordt teruggeplant.

Duurzaam bouwen

Rijnstate wil voorop lopen in verduurzaming van zorg. Voor de verbouwing van het ziekenhuis heeft ze heel zorgvuldig partners gekozen, die ook duurzaam willen bouwen. Bouwbedrijf Berghege zal als aannemer de verbouwing van de entree uitvoeren. Unica verzorgt de technische installaties.

Voor de bouw van de nieuwe entree is gekozen voor duurzame materialen zoals hout, dat op een andere plek in ons land wordt teruggeplant. De entree zal bovendien circulair vervaardigd worden zodat – mocht dat in de toekomst nodig zijn – de hele ingang hergebruikt kan worden, zonder restafval.

Rijnstate wil voorop lopen in verduurzaming van zorg.

Sneller en slimmer

Op deze manier past Rijnstate het ziekenhuis aan op de zorgvraag van de toekomst. Verbeterde zorgprocessen en nieuwe apparatuur betekenen een flinke sprong vooruit in haar dienstverlening. Sneller en slimmer. En dat niet alleen: Rijnstate vernieuwt, om tegelijk te verduurzamen. Minder vierkante meters beperken bijvoorbeeld de kosten voor energie.

Volg de verbouwing!

Via een speciaal voor dit project ingerichte app zijn alle bouwwerkzaamheden te volgen. Zoek in Google Play of de Apple Store naar de BHB App, die u gratis kunt downloaden. De juiste app is te herkennen aan het beeldmerk met het oranje vierkantje.   

Feiten en cijfers
  • Opdrachtgever Rijnstate, Arnhem
  • Architect Gortemaker Algra Feenstra architects
  • Aannemer Berghege, Oss
  • Installatie Unica, Hoevelaken

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details