Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Rotterdam, Ikazia ziekenhuis | Koploper in geprinte vloeren

Rotterdam, Ikazia ziekenhuis | Koploper in geprinte vloeren

Dieren, planten, bloemen en de highlights van Rotterdam sieren wanden, vloeren en zelfs het plafond van de nieuwe kinderafdeling van het Ikazia Ziekenhuis. Het thema ‘City Jungle’, bedacht door huisarchitect EGM, geeft aankleding en leidt de jonge patiënten af van de ernst van de ziekenhuisomgeving.

Wat betreft de vloerbekleding gaat het hier om Eternal, digitaal geprint vinyl. Forbo
Flooring Coevorden heeft zich gespecialiseerd in het maken van dit soort vloeren. Met een beeldkwaliteit en printcapaciteit die ver vooroploopt in de markt biedt Forbo Flooring een groot aantal collecties. Vloeren kunnen al worden geprint vanaf 12 m2.

Custom design

Naast standaard items kunnen ook specifieke, door de klant zelf aangeleverde, custom
designs worden geprint, zoals voor Ikazia is gedaan. Er wordt veel aandacht besteed aan het passend printen van het ontwerp, met de juiste overlap. Dat geeft de legger van de vloer alle ruimte om bij het installeren van de vloer tot een naadloze optiek te komen.

Mooier en hygiënischer

TON Projectstoffering uit Beek en Donk leverde en verwerkte de in totaal 900 m2 vloerbekleding voor zowel de kamers als de gangen van de nieuwe kinderafdeling. Commercieel adviseur Thomas Lub is zeer te spreken over de kwaliteit van de vloer. “Belangrijk was om het banenplan zo te maken dat er zo min mogelijk naden zijn. Dat ziet er mooier uit en het is hygiënischer. We hebben verder het patroon zo gemaakt dat we op meerdere plekken correcties konden uitvoeren. De tekening klopt namelijk nooit helemaal met de werkelijkheid en dan moet je kunnen corrigeren. Doordat we al lang met print werken, kennen we dit soort valkuilen.”  

Meer informatie: forbo-flooring.nl/digitalprint

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details